1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Eğitim-Bir-Sen’den Özgür-Der’e Destek
Eğitim-Bir-Sen’den Özgür-Der’e Destek

Eğitim-Bir-Sen’den Özgür-Der’e Destek

Eğitim-Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) İstanbul 1 No’lu Şube başkanı Emrullah Aydın yaptığı basın açıklaması ile Özgür-Der’e açılan kapatma davasını protesto etti.

24 Şubat 2009 Salı 14:09A+A-

Basın açıklamasının tam metni:

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği'nin  (ÖZGÜR-DER) kapatılması istemiyle dava açılmış olmasını, ülkemiz demokrasisi ve özgürlükler adına üzücü bulmaktayız. İnanç değerlerine saygıyı önceleyen basın açıklamasından dolayı İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla İstanbul Valiliği tarafından açılan kapatma davasının kimseye bir fayda sağlamayacağı gibi ifade özgürlüğü olduğu söylenen ülkemiz demokrasisi için kara bir leke olacaktır.

Kapatma davaları sadece tabelaları değiştirir. İnsanların zihinlerini dönüştürmeniz hiçbir zaman mümkün olmayacaktır.

Ayrıca kapatma davasını İçişleri Bakanlığı'nın bir çifte standardı olarak görüyoruz. Samsun'da bir dernek tarafından düzenlenen İslam dinine ve şanlı tarihimize hakaret edilirken sessiz kalan İçişleri Bakanlığı'nın Özgür-Der'e karşı tavrındaki amacını anlamak mümkün değil.

Demokrasinin vazgeçilmezi sivil toplum örgütlerinin (teröre bulaşmamak kaydıyla) kapatılması yönündeki davaların, ülkemiz barışına hiçbir katkısı olmayacağı gibi kutuplaşmaları tetikleyeceği bilinmelidir.

Çözüm özgürlüklerde aranmalıdır.