1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. ASDER'den Özgür-Der'e destek
ASDERden Özgür-Dere destek

ASDER'den Özgür-Der'e destek

ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği), Özgür-Der hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

20 Şubat 2009 Cuma 11:45A+A-

ASDER'den yapılan açıklamanın tam metni:

Hukuk mücadelesinde ÖZGÜR-DER Camiasını destekliyoruz

ASDER olarak, İstanbul Valiliğinin kapatma davasını, ÖZGÜR Düşünceye tahammülsüzlük olarak görüyor ve tasvip etmiyoruz. Hukuk mücadelesinde ÖZGÜR-DER Camiasını destekliyoruz.

ÖZGÜR-DER Genel Başkanı Hülya Hanım,

ÖZGÜR-DER, Sivil toplum oluşumunda, hukuk çerçevesinde, önemli açılımlara imza atmış gönüllü sivil toplum kuruluşlarının başında gelmektedir.

Eylem ve söylemleri, barışçı, sivil, bağımsız, adil, özgürlükçü, açık, gönüllük esasına dayalı, mazlumların haklarını gözeten ve hukuk çizgisinde hareket eden eylem ve söylemlerdir.

Şiddete başvurmadan, gizli kapaklı örgütsel çalışmayı reddeden, insan hayatını kutsal bilip silahlı eylemleri kınayan ve toplumda ferdin özgür iradesinin gelişmesini savunan gerçek ve cesur bir sivil toplum kuruluşudur.

Her iktidar döneminde, iktidardakilerin yanlışlarının karşısına dikilebilmek, ilkeli derneklerin başarabileceği bir erdemdir. Bu hususta da ÖZGÜR-DER öncü derneklerimizdendir.

Dikensiz gül bahçesi isteyenlerin ÖZGÜR-DER'i hazmedebilmeleri mümkün değildir.

Fikirlerini, ifade tarzını, savunduklarını benimsemeyebilirsiniz. Sert gelebilir. Çok dobra olabilir. Bunun cevabı, tahammülsüz davranarak kapatma yolunu açmak olmamalıdır. Bilakis, yanlış yapanlar kendilerine gelerek, yanlıştan vazgeçmelidir.

ASDER olarak, İstanbul Valiliğinin kapatma davasını, ÖZGÜR Düşünceye tahammülsüzlük olarak görüyor ve tasvip etmiyoruz. Hukuk mücadelesinde ÖZGÜR-DER Camiasını destekliyoruz.

ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği)