1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. HDR, Berlin'deki Cami Saldırılarını Kınadı
HDR, Berlindeki Cami Saldırılarını Kınadı

HDR, Berlin'deki Cami Saldırılarını Kınadı

Almanya merkezli olarak faaliyet yürüten HDR, Berlin’de camilere karşı yapılan saldırılar hakkında bir basın açıklaması yaptı.

10 Aralık 2010 Cuma 17:43A+A-

HDR (Human Dignity&Rights / İnsan Hakları ve Onuru Derneği) Almanya'da Müslümanlara yönelik yaygınlaşan saldırılar hakkında yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Berlin'de dün yeniden bir cami kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından Molotof Kokteyli saldırıya uğradı. Bu olay son 6 ay içerisinde, camilere karşı yapılan 6. kundaklama girişimi.

Daha önceden HDR olarak kamuoyuna belirttiğimiz gibi, bu olaylar toplumda artan İslam ve yabancı düşmanlığının bir göstergesi. İslam ve Müslümanlara karşı uygulanan sistematik İSLAMOFOBİ senaryoları semerelerini vermeye başladı.(!) Uzun zamandan beri süregelen, önde gelen politikacıların, İslam ve Müslümanlara karşı toplumda histeri ve düşmanlığa sebep verecek türden söylemleri ve medyanın geneline yakın kesimindeki sorumsuz spekülatif haberlerin sonucunda böyle olayların olabileceğini kestirmeyenler bu tip terör olaylarından en az yapanlar kadar sorumludurlar.

Spekülatif ve hayali senaryolarla Müslümanları potansiyel terör zanlısı haline getirip, Müslümanların üzerinde psikolojik baskı oluşturanların, bu olaylar karşısında ne yapacaklarını biz çok merak ediyoruz. Olayların sorumluluğunu üzerlerine alma erdemine sahipler mi acaba? Yoksa birkaç kişinin üzerine yıkılıp olayların üstü kapatılacak mı? Teröre sebep olan nedenler zincirinin tüm halkaları mı terörden sorumludur yoksa sadece terörü yapanlar mı? Bu soruların cevabını nasıl alacağımızı biz gerçekten çok merak ediyoruz.

HDR olarak bir kez daha toplumdaki herkesi sorumlu ve sağduyu ile hareket etmeye davet ederken, adaletin herkesin sahip olması gereken bir erdem olduğunu belirtiyoruz. Camilere karşı yapılan bu alçakça saldırıların son bulması ve bu olayları gerçekleştiren teröristlerin bir an önce yakalanmasını bekliyoruz."

HDR Yönetim Kurulu

HABERE YORUM KAT