1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İlk hedef işgalcileri yerleştirmek!
İlk hedef işgalcileri yerleştirmek!

İlk hedef işgalcileri yerleştirmek!

Benyamin Netanyahu'nun yeni kurulan katı İsrail rejimi taraftarı hükümeti, göreve başlamasına bir gün kala işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinin genişletilmesini öncelikler listesinin başına koyduğunu açıkladı.

28 Aralık 2022 Çarşamba 20:53A+A-

HAKSÖZ HABER

Netanyahu'nun Likud partisi bugün yeni hükümetinin politikalarını açıkladı. İşgalci devlet statüsündeki İsrail hükümetinin ilk planı ,“İsrail topraklarının her yerinde - Celile, Negev, Golan Tepeleri ve Yahudiye ve Samiriye'de- ilerlemeyi ve yerleşimi geliştirmeyi" vaadi üzerine kuruldu.

İşgal altındaki Filistin’in Batı Şeria kentinin yerlilerine ait olan toprakları gasp eden İsrail hükümeti yıllardır aralıksız bir şekilde genişleme politikası izliyor.

Bu taahhüdün işgal altındaki topraklarda yerleşim inşasına karşı çıkan ABD de dahil olmak üzere İsrail'in en yakın müttefikleriyle çatışma yaşamasına neden olacağı tahmin ediliyor.

İsrail, 1967'de Gazze Şeridi ve doğu Kudüs ile birlikte Batı Şeria'yı da işgal etti. İşgalci İsrail, uluslararası hukuka göre yasadışı olan ve şu anda yaklaşık 500.000 “İsrailliye” ev sahipliği yapan düzinelerce Yahudi yerleşim yeri inşa etti.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yaklaşık 2,5 milyon Filistinli yaşarken, yaşam alanları ve hareket alanları Yahudi yerleşimcilerin “rahat” edebilmesi için daraltılıyor. İsrail ordusunun da desteği ile ilerleyen inşaat faaliyetlerine karşı çıkan Filistinliler ya tutuklanıyor ya da katlediliyor. Uluslararası otoriteler ise yaşananları her zamanki gibi seyrediyor.

Netanyahu önderliğinde kurulan İsrail tarihindeki en dindar ve katı hükümet olan yeni hükümetin, aşırı Ortodoks, aşırı sağcı, aşırı milliyetçi yapılardan teşekkül ettiği görülüyor. Yeni işgalci hükümetinin yarın Knesset’te yemin etmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum