1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Nerede bir şaibeli pozisyon varsa sözcülük yapmak için devredeler! 
Nerede bir şaibeli pozisyon varsa sözcülük yapmak için devredeler! 

Nerede bir şaibeli pozisyon varsa sözcülük yapmak için devredeler! 

Perinçek tayfası Rusya ve Çin'den sonra İran'ın sözcülüğünü de üstlenmiş vaziyette.

17 Haziran 2023 Cumartesi 13:16A+A-

Rusya ve Çin namına yürüttüğü nüfuz ajanlığıyla malum Perinçek tayfası, şimdi de İran’ın sözcülüğünü üstlenmiş vaziyette. Hamaney'in temsilcisi ve Erbil Cuma İmamı Seyyid Hasan Amili’nin sözlerini manşetine taşıyan Aydınlık, Ermenistan topraklarında açılacak Azerbaycan ile Nahçıvan arasındaki bağlantı yoluyla ilgili İran’ın bir sorununun olmadığını iddia etti.

“Hamaney'in temsilcisi Amilli: ‘Zengezur koridoruna karşı değiliz, Türkiye’nin endişelenmesine gerek yok’" başlığıyla yer verilen haberde şunlar kaydedildi:

Hamaney'in temsilcisi ve Erbil Cuma İmamı Seyyid Hasan Amili, Ermenistan topraklarında açılacak Azerbaycan ile Nahçıvan arasındaki bağlantı yoluyla ilgili İran’ın bir sorunu olmadığını belirtti. Türkiye’nin endişelenmesine gerek olmadığını ifade eden Amili, Ermenistan-İran sınırının başka ülkelerin kontrolüne geçmesine karşı olduklarını kaydetti.

"İRAN'IN BİR SORUNU YOK"MUŞ

"Ermenistan topraklarından Azerbaycan ile Nahçıvan arasındaki haberleşme yolunda İran'ın bir sorunu yoktur. 20 yılı aşkın bir süredir topraklarını Azerbaycan'a vermiştir. Savaş ve işgal sırasında Azerbaycan ve Nahçıvan halkının Bilesuvar ve Culfa'dan geçmesini sağlamıştır .Şu anda bile bu yol Azeri araçlarına açıktır. Ermenistan yolu sağlamayı reddederse, İran Azerbaycan'ı İran topraklarından Nahçıvan'a bağlayacak en iyi yolu yapmaya bile hazır. Azerbaycan ile Nahçıvan ve Türkiye'yi birbirine bağlayacak İran topraklarıdır. Her iki yoldan da Türk hükümeti mallarını Orta Asya'ya rahatlıkla ulaştırabilir. Ama biz erişim istemiyoruz mülkiyet istiyoruz denilirse bu uluslararası kurallara, ulusların ve hükümetlerin ulusal egemenliklerine uygun değildir. "

HAMANEY’İN TEMSİLCİSİ, PERİNÇEK İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in Erdebil eyaleti temsilcisi Seyyid Hasan Amili, Doğu Perinçek’i ziyaret etmişti.

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığında gerçekleşen ziyarette Doğu Perinçek, Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesi nedeniyle Seyyid Hasan Amili'ye başsağlığı dileğinde bulunmuştu.

Perinçek, “O büyük bir kahramandı. Bize büyük bir kahramanlık mirası bıraktı. Onu burada saygıyla anıyoruz. İran’ın ve bütün Müslüman dünyasının acısını yürekten paylaşıyoruz. ABD, bu büyük kahramanı şehit ederek çok büyük bir belanın içine girmiştir. İran’ın direnme gücüne, kahramanlığına sonuna kadar güveniyoruz” demişti.

Perinçek söz konusu ziyarette şunları söylemişti:

"Türk Farssız olmaz, Fars Türksüz olmaz. Bütün tarih bize bunu gösteriyor. Şimdi de Türk Farssız olmaz, Fars Türksüz olmaz. Biz beraberiz, kardeşiz bu vatan sizin vatanınız, İran da bizim vatanımız. Hepsi bizim ortak vatanımızdır. Geleceğe güvenle bakıyoruz. Büyük bir şehidimiz var, Allah rahmet eylesin onu toprağa verdik ama o şehidimiz bize o kadar büyük bir iz, ışık bıraktı ki, gelecekte Batı Asya Amerika'dan temizlenecek. Amerika defolup gidecek. Irak meclisinin dün aldığı karara 'helal olsun' diyoruz. Ve darısı diğer ülkelerin başına. Türk devleti, Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti İran ile beraber olacaktır. Sizi burada görmek bize cesaret, umut verdi. Teşekkür ediyoruz".

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum