1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Necip Kibar Yerleşkesinde sağlık yaşam merkezi açıldı
Necip Kibar Yerleşkesinde sağlık yaşam merkezi açıldı

Necip Kibar Yerleşkesinde sağlık yaşam merkezi açıldı

Suriye'nin Halep vilayetindeki Meşhed Ruhin bölgesinde yer alan Necip Kibar Yerleşkesinde Hatice ve Muzaffer Uzuner adına sağlık yaşam merkezi açıldı.

21 Ocak 2022 Cuma 18:45A+A-

HAKSÖZ HABER

İdlib ve Halep çevresinde yaşamı normalleştirmek için yapılan çalışmalara bir yenisi eklendi.

Halep kırsalındaki Meşhed Ruhin bölgesinde bulunan Necip Kibar Yerleşkesinde zorla yerinden edilmiş Suriyelilere hizmet vermesi için Hatice ve Muzaffer Uzuner adıyla bir sağlık yaşam merkezi açıldı.

Bölgedeki sağlık altyapısını güçlendirmeye çalışan yardım kuruluşları, Suriye’nin kuzeyindeki yardım faaliyetlerini arttırdı. Fetih Vakfı ile Özgür-Der tarafından yapımı tamamlanan merkezin açılışı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.  

Yüzlerce kişiye hizmet vermesi hedeflenen merkezin kamp sakinleri ile çadır kentlerde yaşayanlara sağlık, psikolojik destek, acil servis hizmetleri ve ön tedavi tanılama hizmetleri vermesi planlanıyor.

Yaşlı, engelli, çocuk ve bakıma muhtaç kişi sayısının arttığı bölgede sağlık merkezi açılması bölgede yaşayanlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Yetim ailelerin yoğun yaşadığı Meşhed bölgesinde ikamet edenler, sağlık merkezine adını veren Hatice ve Muzeffer Uzuner’e hayır dualarıyla karşılık veriyor.

 

Hatice ve Muzeffer Uzuner Sağlık Merkezi'nin açılışı,

 

hatice-ve-mustafa-uzuner-saglik-merkezi-5.jpg

hatice-ve-mustafa-uzuner-saglik-merkezi-2.jpeg

hatice-ve-mustafa-uzuner-saglik-merkezi-1.jpeg

hatice-ve-mustafa-uzuner-saglik-merkezi-3.jpeg

hatice-ve-mustafa-uzuner-saglik-merkezi-4.jpeg

hatice-ve-mustafa-uzuner-saglik-merkezi-6.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum