1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Ne kadar da objektif ve adilsiniz!
Ne kadar da objektif ve adilsiniz!

Ne kadar da objektif ve adilsiniz!

Batı medyasında İsrailseverlik tam tekmil bir çarpıtma düzeyinde ilerlerken, Gazze’deki vahşet ve yıkım itinayla örtülmeye çalışılıyor.

12 Ekim 2023 Perşembe 20:54A+A-

Batı dünyası Filistin sorununda hiçbir zaman adil olmadı. Zaten olamazdı çünkü sorunun kaynağı kendisiydi. Ama insanilik, hukuk, objektiflik sloganlarını da ağızlarından hiç düşürmediler.

İsrail’in asırlık soykırım çabası son günlerde yeni bir ivme kazanmış halde ama başta ABD ve AB ülkeleri medyası olmak üzere topyekün Batı medyası gelişmeleri çarpıtarak sunmaya devam ediyor.

Avrupa merkezli euorotopics adlı medya kanalının gelişmeleri sunuş şekli bu çarpıtma çabasını net biçimde sergilemekte. Batılı gazetelerden güncel hadiseler hakkında özetler sunan medya organında konunun sunuluş içimine dikkatinizi çekiyoruz:

Hamas ve İsrail: Sırada Gazze'ye kara harekâtı mı var?

Radikal İslamcı Hamas’ın cumartesi günkü acımasız saldırısının ardından İsrail savaş hali ilan etti. Hamas savaşçılarının Gazze’ye götürdüğü İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik müzakereler sürüyor. İsrail tarafında ölenlerin sayısı 1.200’ü aşmışken, İsrail’den gelen bilgilere göre en az 1.000 silahlı Filistinli öldürüldü. Yorumcular savaşın gidişatını irdeliyor.

Ne kadar bariz bir tarafgirlik ve çarpıtma değil mi? Hamas eylemi ‘acımasız saldırganlık’ olarak tanımlanıyor. Buna karşın İsrail’in Gazze’deki saldırıları ‘silahlı Filistinliler’e yönelik eylem şeklinde sunuluyor. Peki, Gazze’de sivil yerleşim yerlerine, camilere, okullara, ambulanslara yönelik saldırılar, katledilen bebekler, çocuklar, kadınlar bunlar nerede?

Demek ki onlar görmezden gelinebilir şeyler! Zaten Filistinli iseler, Müslüman iseler, ölmeyi hak etmiş demektirler, değil mi? Yuh olsun sizin adalet ve insanlık anlayışınıza!

HABERE YORUM KAT