1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Ne demek aşıya güvenmiyorum?!
Ne demek aşıya güvenmiyorum?!

Ne demek aşıya güvenmiyorum?!

Koronavirüs aşısına güvenmediğini söyleyen bir şarkıcıya soruşturma açıldı.

19 Mart 2021 Cuma 14:42A+A-

HAKSÖZ HABER

2019 yılının sonlarında adı duyulan Kovid-19 virüsüne ilişkin tartışmalar her geçen gün artarken aşı konusunda yeni gündem maddeleri birbiri ardına duyuluyor.

Son olarak şarkıcı Aleyna Tilki'nin "Anneme, kendime kardeşime aşı yaptırmayacağım. Çünkü güvenmiyorum. Dünyada ilaç sektörüne de güvenmiyorum." sözleri sebebiyle kendisine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı.

Sabah Gazetesinde yer alan bir habere göre bir vatandaş Tilki hakkında CİMER'e yaptığı şikayette “Devleti aşağılayıp halk arasında korku ve paniğe neden oldu” ifadelerini kullandı. Savcılık şikayet üzerine soruşturma başlattı.

Tilki bis süre önce basın mensuplarına yaptığı söz konusu açıklamada, “Ben bu konularda çok net konuşmak istemiyorum. Beni takip eden bir kitle var. Ama ben kendim, şahsi aşı yapmak istemiyorum. Ama doktoru öneren olursa, bilirkişinin çıkıp 'Yaptırın' dediği bir durum olursa herkes yaptırsın tabii. Anneme, kendime kardeşime aşı yaptırmayacağım. Çünkü güvenmiyorum. Dünyada ilaç sektörüne de güvenmiyorum. İlaç sektörünün ticaret mi yapıyor, yoksa başka bir planı mı var bunu bile bilmiyorum. Ben tamamen şahsi konuşuyorum. Saçmalıyor bile olabilirim, yaşıma verir herkes.” ifadelerini kullanmıştı.

Kendisinin aynı gün içerisinde iki testten birinde pozitif birinde negatif çıktığını da belirten Tilki, test ve ilaçların güvenilirliğini de sorgulamıştı.

Öte yandan geçtiğimiz hafta bazı AB ülkeleri İngiltere menşeili Astra-Zeneca firmasına ait Kovid-19 aşısının bazı rahatsızlıklara sebep olması sebebiyle kullanımını durdurmuştu. AB Parlamentosu da firmaya hukuki süreç başlatacağının sinyallerini vermişti.

Tilki’ye açılan soruşturmanın sonucu ne olur bilemiyoruz fakat insanların aşı konusunda en ufak bir şüphe duymasının dahi önüne geçilmeye çalışılması salgın ya da kamu sağlığı ile açıklanamaz.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum