1. HABERLER

  2. HABER

  3. Myanmar'da Budist Çeteler Camiye Saldırdı
Myanmar'da Budist Çeteler Camiye Saldırdı

Myanmar'da Budist Çeteler Camiye Saldırdı

Son yıllarda Müslümanlara yönelik şiddet ve baskılarıyla gündeme gelen Myanmar'da Budistler dehşet saçmaya devam ediyor.

02 Temmuz 2014 Çarşamba 15:47A+A-

Budist bir kadının, bir Müslüman tarafından tecavüze uğradığı yönündeki iddialar üzerine patlak veren şiddet olaylarında, dün gece Mandalay'ın Müslümanların yaşadığı semtinde toplanan Budist çeteler, dükkanlara, araçlara ve bir camiye saldırı düzenledi.

1 ölü 3 yaralı

Yerel basında yer alan haberlere göre, olaylarda üç kişi yaralanırken, Müslüman bir adamın vurularak öldüğü yönünde doğrulanmayan bilgiler de mevcut. Polis, bugün de Mandalay sokaklarında karşı karşıya gelen Budistlerle Müslümanlardan oluşan kalabalıkları dağıtmak için havaya ateş açtı. Tecavüz iddiasının, Mandalay'da yaşayan Budist rahip Ashin Wirathu'nun sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında paylaşıldığı belirtildi.

969 grubunun kilit öneme sahip liderlerinden biri olan Wirathu, geçmişte Müslümanlara karşı şiddeti kışkırtmakla suçlanmıştı.

969 grubunun yandaşları, Myanmar'ın İslami genişleme tehdidi altında olduğunu iddia ederek, Müslümanlara ait iş yerlerini boykot etme çağrısında bulunmuştu.

Myanmar'da 2012 yılından bu yana aralıklarla Müslümanlara karşı şiddet olayları yaşanıyor. Olaylarda 280 kişi yaşamını yitirmiş, çoğu Müslüman on binlerce kişi yerlerinden olmuştu.

HABERE YORUM KAT