1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Mutabık Olduğumuz Bir Konu Yok”
“Mutabık Olduğumuz Bir Konu Yok”

“Mutabık Olduğumuz Bir Konu Yok”

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, İç Güvenlik Paketi ile ilgili tekriri müzakere konusunda, "Mutabık olduğumuz bir konu yok, makul önerileri değerlendiririz" dedi.

04 Mart 2015 Çarşamba 16:26A+A-

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın İç Güvenlik Paketi ile ilgili tekriri müzakere açıklamasına ilişkin, "(16 maddenin tekriri müzakereyle tamamını değiştireceğiz) diye  oturduğumuz, mutabık olduğumuz bir konu yok. Makul birtakım öneriler gelirse ona bakarız, tekrar oturup değerlendiririz" dedi.

Meclis'te gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Aydın, muhalefetin konuya ilişkin makul, mantıklı, kabul edebilecekleri önerilerini değerlendireceklerini ifade ederek, "Bu da şu ana kadar olmuş bir şey değil" diye konuştu.

Muhalefetten maalesef madde bazında ya da kanunla ilgili öneri alamadıklarını ve muhalefetin toptancı bir şekilde reddettiğini ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla şu anda müzakere yapılıp, böyle bir mutabakat sağlandığına dair, tekriri müzakereye, o kadar maddeye ilişkin böyle bir şey yok. Doğru değil. 

Hakikaten bizim de kabul edebileceğimiz, mutabık olacağımız, makul, mantıklı, ayakları yere basan öneriler gelirse bunu oturup, değerlendiririz. Ama şu anda buna ilişkin gelen bir öneri de yok, oturup konuştuğumuz bir şey de yok. Paket üzerinde bu öneriler gelirse nedir, ne değildir, var mı, yok mu bu veya başka öneriler... Bu geldikten sonra oturulup, konuşulacak bir şey. Şu anda bu konuyla ilgili uzlaşılmış, konuşulmuş, çözüme varılmış bir konu yok, bir durum yok. '16 maddenin tekriri müzakereyle tamamını değiştireceğiz' diye  oturduğumuz, mutabık olduğumuz bir konu yok. Makul birtakım öneriler gelirse ona bakarız, tekrar oturup değerlendiririz."

Aydın, "Bir temas olmadı değil mi?" sorusuna, "Henüz bir önerileri gelmedi. Somut öneri yok ortada. Hangi maddeye ilişkin ne gibi bir önerileri var o ortada yok. Şimdi öneri olmadan, oturup konuşulmadan bunun tamamı değişecek diye bir şey de yok.  Öneriler gelir, oturulup konuşulur ve müzakere edilir" yanıtını verdi.

 

HABERE YORUM KAT