1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Musul’dan Halep’e ABD Patentli Mezhep Krizi
Musul’dan Halep’e ABD Patentli Mezhep Krizi

Musul’dan Halep’e ABD Patentli Mezhep Krizi

Haşdi Şabi pek çok yan unsurla beraber Halep’te de savaşan asıl gücü oluşturuyor ve kuşatmaya katılıyor. Şam’da ve diğer bölgelerde Hizbullah ve Haşdi Şabi birimleri ortak operasyonlar düzenliyor.

02 Kasım 2016 Çarşamba 20:56A+A-

Abdulkadir Şen’in yorumu:

Türkiye ısrarla Başika kampında eğittiği güçlerin Musul’a müdahale etmesi gerektiğini, İran gibi mezhepçi güçlerin ve Devrim Muhafızları’nın sahaya dâhil olmamasını ve Musul’da ortak bir yönetimin tesis edilmesini talep ediyor. Sakın bu taleplere en büyük tepkinin Tahran ve Bağdat’tan geldiğini düşünmeyin. En büyük tepki bölgede mezhep savaşından fayda uman ABD’den geliyor.

ABD özel kuvvetleri ve pek çok ülkeden oluşan koalisyon birlikleri, İran Devrim Muhafızları, Peşmerge ve düzenli Irak ordusuna ek olarak Haşdi Şabi ismiyle bilinen gayri nizami mezhepçi sekter güçler geçtiğimiz hafta itibariyle Musul operasyonunun başladığını duyurdu. On binlerce Şii milisten, 100 bini aşkın Irak ordusu askerinden, Peşmerge birliklerinden, 2 bine yakın PKK üyesinden ve çok sayıda ABD özel kuvvetlerinden oluşan devasa bir ordu Musul’u dört bir yandan kuşatmış durumda. 

Yazının Devamı >>>

HABERE YORUM KAT