1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Mustafa Kabakçıoğlu’nun ölümü ve cevaplandırılmayan sorular
Mustafa Kabakçıoğlu’nun ölümü ve cevaplandırılmayan sorular

Mustafa Kabakçıoğlu’nun ölümü ve cevaplandırılmayan sorular

KHK’lı polis memuru Mustafa Kabakçıoğlu’nun ölümü farklı kesimlerden birçok insanın tepkisine yol açtı.

15 Ekim 2020 Perşembe 16:10A+A-

HAKSÖZ HABER

KHK ile görevinden uzaklaştırılan Mustafa Kabakçıoğlu polis memurluğu yapmaktayken hapse atılmıştı. Kabakçıoğlu’nun 29 Ağustos’ta hayatını kaybettiğinin anlaşılmasıyla ölümü üzerinden öne sürülen iddialar çok ciddi ihmal şüphesini ortaya çıkarttı. Yaşadığı sağlık problemleriyle alakalı defalarca  tedavi olmak istediğini  hapishane yönetimine ilettiği iddia edilen Kabakçıoğlu sonuç olarak muzdarip olduğu hastalıktan dolayı can verdi. Tahliyesine dört ay kalan Mustafa Kabakçıoğlu’nun can vermiş halde çekilmiş fotoğrafının sosyal medyada paylaşılması var olan tepkileri daha da alevlendirdi.

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada Kabakçıoğlu’nun ölümünden 9 gün önce rahatsızlandığını bildirmesi üzerine 112 Acil Servis ekiplerinin arandığı, ambulanstaki görevlilerin tutuklunun hastaneye gitmesi gerektiğini bildirdiği ancak kendisinin iyi olduğunu beyan ederek hastaneye gitmeyi kabul etmediği belirtildi. Ancak yapılan açıklamada iddialar hakkında hiçbir şey söylenmezken açılan soruşturmanın ise Kabakçıoğlu’nun ölümü hakkında değil ölümünden sonra basına sızdırılan belge ve fotoğraflar hakkında olduğu anlaşılıyor.

KHK’lıların yaşadıkları problemler ülke içinde adalet duygusunu yaralayan çok fazla örneğin ortaya çıkmasına sebep oldu. Mustafa Kabakçıoğlu hakkındaki iddiaların gerekli merciler tarafından cevaplandırılması gerektiğinin altını çizmek isteriz.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum