1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Musk 'Nehirden denize Filistin özgür olacak' sloganını X'te yasakladı
Musk 'Nehirden denize Filistin özgür olacak' sloganını X'te yasakladı

Musk 'Nehirden denize Filistin özgür olacak' sloganını X'te yasakladı

X'in sahibi Elon Musk, 'Nehirden denize Filistin özgür olacak' ve 'Filistin'in dekolonizasyonu' söylemlerinin platformda kabul edilmediğini ve bu kelimeleri kullanan hesapların askıya alınacağını açıkladı.

19 Kasım 2023 Pazar 18:39A+A-

Elon Musk sahibi olduğu X sosyal medya platformunda tarafından nefret söylemi veya negatif unsurlar içeren iletilerin desteklenmeyeceği açıklamasının ardından platformda 'özgürlük' tartışmaları devam ediyor.

Son olarak hafta başında paylaşım yapan Musk, " Dekolonizasyon (Sömürgecilikten kurtulma) Yahudi soykırımını ima eder, bu nedenle kullanımı kabul edilemez" ifadesini kullanmıştı.

Musk, yaptığı son paylaşımda, 'Nehirden denize Filistin özgür olacak' ve 'dekolonizasyon' gibi söylemlerin soykırım anlamı taşıdığını söyledi ve aşırı şiddete yönelik söylemlerin hizmet şartlarına aykırı olduğunu, bu kelimeleri kullanan hesapların askıya alınacağını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Çekya'da yetkililer, dünyanın her yerindeki Filistin'e destek gösterilerinde uzun yıllardır yer verilen "Nehirden denize Filistin özgür olacak" sloganının kullanılmasının, "terör propagandası" sayılarak cezalandırabileceğini duyurmuştu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum