1. HABERLER

  2. HABER

  3. MÜ’lü Öğrenciler Suriye Direnişini Selamlayacak
MÜ’lü Öğrenciler Suriye Direnişini Selamlayacak

MÜ’lü Öğrenciler Suriye Direnişini Selamlayacak

Marmara Üniversiteli Müslüman Öğrenciler 3. yılında Suriye direnişini Göztepe Kampusundan selamlayacak.

11 Mart 2013 Pazartesi 15:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Marmaralı Müslümanlar, “3. Yılında Suriye direnişini selamlıyoruz!” çağrısıyla Göztepe Kampüsü önünde Salı günü 12:30’da ortak bir basın açıklaması yapacaklar.

Öğrencilerin hazırladığı çağrı metnnde şu ifadelere yer verildi:

“Bir tarafta, on yıllardır gasp ettiği iktidarı halka karşı acımasız bir diktatörlük şeklinde sürdüren; emperyalist işgalcilerin dahi cesaret edemeyecekleri vahşet manzaralarını savunmasız halka karşı icra etmekten çekinmeyen bir azınlık diktası, katil Esed rejimi! Diğer tarafta ise İslami inancını, kimliğini özgürce yaşamak istediği için on yıllardır türlü zulümlere, zorbalıklara maruz kaldığı halde inancından, kimliğinden taviz vermeyen ve işkenceyi, açlığı, ölümü göze alarak şerefli bir mücadeleyi sürdüren ve her türlü insanlık dışı muamelelere, katliamlara maruz kalan kardeşlerimiz!

Şüphesiz, kardeşlerimizin bu şekilde acımasızca katledilmesi, çocukların hunharca boğazlanması, ırzlarımızın kirletilmesi karşısında harekete geçmesi gereken bizleriz! Bizler “Allahım senden başka kimsemiz yok” diye haykıran Suriyeli kardeşlerimizi ne Baas diktatörlüğünün olmayan insafına, ne de emperyalist güçlerin keyfine terk edemeyiz! Biz Müslümanlar “Rabbimiz, bu zalim güruha karşı bize katından bir yardımcı gönder” diye yalvaran mazlum kardeşlerimize sahip çıkmak için elimizden geleni ortaya koymak ve Müminlerle dayanışma sorumluluğumuzu en güzel bir şekilde yerine getirmekle mükellefiz.

Bu sorumluluğu yerine getirmek için Marmaralı Müslüman öğrenciler olarak, 3. Yılında Suriye Direnişini selamlayacağımız basın açıklamasına vicdanı körelmemiş tüm kardeşlerimizin katılımını bekliyoruz.”

marmara-univarsitesi_suriye-syria_protest-marmaralimuslumanlar.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum