1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mülteciler Cumhuriyet’in Vicdanına Kalırsa!
Mülteciler Cumhuriyet’in Vicdanına Kalırsa!

Mülteciler Cumhuriyet’in Vicdanına Kalırsa!

Cumhuriyet Gazetesi bugün, HDP oylarının AK Parti’ye kaymasını engelleme amacı açık olan manipülatif Roboski manşetiyle çıkarken, aynı sayfada mültecilerle ilgili yalan ve propaganda içerikli bir habere imza attı.

21 Eylül 2015 Pazartesi 13:10A+A-

Haksöz Haber

Suriyeli mültecileri Türkiye polisinin denize yönlendirdiği ama Yunanistan polislerinin kendilerini kurtardığına ilişkin bir habere imza atan Cumhuriyet; böylelikle sadece PKK’nın “Yunanistan kapılarını açıyor ama Türkiye devleti izin vermiyor.” propagandasını değil, aynı zamanda kendisinin geçmişte mülteciler aleyhinde yaptığı “Ülkeyi terk etmeliler.” şeklindeki kara propagandalarını da âdeta unutturmaya çalışmış.

Yunanistan Polisi Müşfik, Sahil Koruma Zalim Mi?

Oysa Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) aşağıdaki haberi ve haberin görüntüleri hafızalardaki yerini halen korumakta:

“İzmir, binlerce Suriyeli’nin Avrupa ülkelerine gidiş hayalini gerçekleştirmesi için kaçışın kapısı oldu. Ege Denizi’nde hemen her gün çıkılan umuda yolculuklar, insanlık dramlarına dönüştü. Karaburun açıklarında, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 50 kişinin bindiği zodyak botun Yunan sahil güvenlik ekiplerince, patlatılması, hızla uzaklaşmaları, bottakilerin denize düşmeleri ve balıkçı teknesinin yardımına koşup onları ölümden kurtarmaları saniye saniye kaydedildi.”.

(http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29800475.asp)

Öte yandan, yaşanan dramlar ve Avrupa ülkelerinin mültecilere bakışındaki değişikliklerin ardından mültecilere muamelelerde bazı farklılaşmalar olsa da, haberin içeriğinde yer alan Yunanistan polisinin çabasına ilişkin haberin Türk Sahil Güvenliği ile alakalı yalan bir sözde haber-yorumla süslenmesi tam da Cumhuriyet gazetesinin anladığı etik değerlere uygun düşmüş. Anlaşılan o ki; haberin aynı sayfada yayınlanan Gezici araştırma şirketinin AK Parti’nin oy oranının yüzde kırkın altına düştüğü şeklindeki anketinden niyetlenen sonuçlara da katkı sağlaması amaçlanmış.

cumhuriyet_gazetesi-001.jpg

HABERE YORUM KAT