1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mülakatlarda hangi kıstaslar esas alınıyor?
Mülakatlarda hangi kıstaslar esas alınıyor?

Mülakatlarda hangi kıstaslar esas alınıyor?

#mülakatahayır etiketiyle yapılan paylaşımlar Türkiye gündeminde!

29 Aralık 2021 Çarşamba 15:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Mülakat puanı sebebiyle elenen Sultan Fidan’ın başlattığı kampanya muhalif siyasetçilerin de destek vermesiyle bütün ülkenin gündeminde.

“İki yıldır emek verdiğim, gecemi gündüzüme kattığım KPSS' de, bölümümde 1. Oldum. Alanımda doktora yapıyorum. Hangi kıstasa göre elediniz ?” diyerek sitemini dile getiren Sultan Fidan’ın KPSS puanı 87.3 ancak mülakatta verilen 55 puan ile Fidan, tercih yapmaya hak kazanamadı.

fhruvysxeaqbg6w.jpg

Ekrem İmamoğlu'nun Sultan Fidan’a destek açıklaması yapması mülakat mağdurlarının seslerini duyurmalarını sağladı. Muhalefetin bu konudaki tavır alışı doğal olarak cari hükümete karşı söylem üstünlüğü oluşturuyor! 

Devletin sınavlarla oluşturduğu sistem ciddi zorluklar barındırıyor. Sınavlara hazırlanmak için aylarını yıllarını veren insanların mülakat sonuçlarıyla elenmesi ise kafalarda soru işaretleri oluşturuyor!

Bölümünde birincilik hakkı kazanmış bir kimsenin yaşadığı mağduriyet herkesten daha fazla ilgi çekiyor. Mülakat dünyanın her yerinde var. Ancak mülakatın da tıpkı sınavlar gibi belli başlı kıstaslara göre gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Ehliyet ve liyakati gözetmeyen mülakat süreçleri ortaya problemden başka bir şey çıkartmıyor. Durum böyle olunca mülakat kaldırılsa sürecin daha sağlıklı işleyeceği kanaati oluşuyor!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum