1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhammed Salih: "Abdulkadirler Şehit Olmaya Devam Ediyor"
Muhammed Salih: "Abdulkadirler Şehit Olmaya Devam Ediyor"

Muhammed Salih: "Abdulkadirler Şehit Olmaya Devam Ediyor"

Yılmaz Bilgen, Suriye'de şehit Abdulkadir Salih'in abisi Muhammed Salih ile görüştü.

10 Aralık 2013 Salı 17:43A+A-

Geçtiğimiz günlerde şehit olan Liva Tevhid komutanı Abdulkadir Salih'in abisi Muhammed Salih ile Suriye'de kısa bir söyleşi yapan Yılmaz Bilgen bu söyleşiyi bizimle paylaştı. Abdulkadir Salih'i ve şehit oluşundan sonraki durumdan bahseden Muhammed Salih ile yapılan sohbet:

Cephede Gördüğümüz Dost Bir Yüz; Muhammed Salih / Yılmaz Bilgen

Suriye direnişinin simge isimlerinden Şehit Abdulkadir Salih’in abisi Muhammed Salih’le bir haber dönüşü Düden bölgesi civarında karşılaştık. Karargâhına dönmekte olduğu sırada rastladığımız Muhammed Salih’le kısa birde söyleşi yapma şansımız oldu.

Abdulkadir Salih sonrası durumu ve genel anlamda Suriye savaşına yönelik düşüncelerini sorduğumuz Muhammed Salih’in açıklamaları şöyle idi:

“Abdulkadir Salih ümmetin izzeti için savaştığı Suriye cephesinin bir şehididir. Görüyor ve seviniyoruz ki Ümmet onu bağrına bastı. Abdulkadir’in ailesi ve çevresi yas tutmadı, tutamazdı. Çünkü savaş sürüyor ve her gün onlarca Abdulkadir, şehit olmaya devam ediyor. Zaten Esed uçakları daha ilk günden Mera köyünde bulunan evimizi taziye ihtimali üzerine sürekli gözetim altında tutuyor ve de bombalıyordu. Kısacası bizim yas tutma hakkımız yok.

Suriye savaşına yönelik fikrime gelince; şehitler, gaziler varsa ‘umut’ da var demektir. Burada özgür bir İslam devletinin kurulmasını biiznillah hiç bir güç engelleyemeyecek. Hemen her bölgede direniş sürüyor. Genç - yaşlı tüm Suriyeliler Esed’siz bir ülke istiyor. Bunun içinde her şeyini feda etmekten çekinmedi. Bize karşı kurulan tuzakların farkındayız ancak bu halkı özgürlük yolundan çevirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.’’

Muhammed Salih kısa sohbetimizin sonunda;  ‘Savaşın her anında, yanımızda Müslüman duyarlılığı  ile durarak bize güç veren tüm Türkiyeli kardeşlerimize sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum’ mesajının da iletilmesini istedi.

muhammed_salih.jpg

HABERE YORUM KAT