1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Muhammed Hudayr Cinayetinde 6 Gözaltı
Muhammed Hudayr Cinayetinde 6 Gözaltı

Muhammed Hudayr Cinayetinde 6 Gözaltı

Batı Şeria'da üç Yahudi'nin öldürülmesinin ardından yanmış cesedi bulunan Muhammed'in ölümüyle ilgili 6 şüpheli gözaltına alındı.

06 Temmuz 2014 Pazar 16:17A+A-

Reuters haber ajansının İsrail medyasına dayandırdığı bilgiye göre, Doğu Kudüs'de kaçırıldıktan sonra vücudunun tamamına yakını yanmış halde bulunan 16 yaşındaki Muhammed Ebu Hudayr'ı öldüren kişiler olduğu şüphesiyle altı kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet kaynaklarına göre şüphelilerin tamamı Yahudi. Polis daha önce cinayetin 'milliyetçi hislerle' işlenmiş olabileceğini açıklamıştı. 

ABD vatandaşı Muhammed, çarşamba günü Doğu Kudüs’te bir ormanda vücudunun tamamına yakını yanmış halde bulunmuştu.

Muhammed'in ailesi çocuklarının 12 Haziran'dan beri kayıp olan ve iki hafta sonra cesetleri bulunan üç Yahudi gencin intikamını almak için öldürüldüğünü öne sürüyor.

Muhammed'in cuma günü yapılan cenaze töreni öncesinde Filistinli göstericilerle işgal polisi arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Muhammed'in otopsisine giren Filistinli doktor, ilk bulgulara göre gencin hayattayken yakılarak öldürüldüğünü söyledi.

Kuzeni kefaletle serbest

Muhammed'in ölümününü protesto ettiği sırada işgal polisi tarafından dövülerek gözaltına alınan kuzeni 15 yaşındaki Tarık Ebu Hudayr ise Kudüs'teki mahkeme tarafından kefaletle serbest bırakıldı.

Tarık'ın avukatına göre kefalet koşulları 10 gün ev hapsi, 2857 dolar para cezası ve bir daha Şufat'a girememe cezalarını kapsıyor. 

ABD vatandaşı olan Tarık Ebu Hudayr, cuma günü gözaltına alındığı sırada polisler tarafından ağır şekilde dövüldüğüne dair görüntülerin basına yansımasıyla gündeme gelmişti.

tarikebuhudayr-ap.jpg

ABD soruşturma istedi

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, öldürülen Muhammed'in kuzeni olan Tarık’ın Kudüs’te gözaltına alındığını doğrulamıştı. Psaki, olayın bir an önce soruşturması gerektiğini belirtti.

ABD Konsolosluğu’ndan bir yetkilinin Tarık'ı ziyaret ettiğini belirten Psaki, "Gözaltındayken ağır bir şekilde dövüldüğü ve orantısız güç kullanıldığı şeklindeki haberlerden dolayı çok rahatsızız. Hızlı, şeffaf ve güvenilir bir soruşturma ve orantısız şiddete karşı hesap verme sorumluluğunun korunması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Cumartesi günü yayımlanan bir videoda iki işgal polisinin maskeli bir genci dövdüğü görülüyordu.

Siyonist Adalet Bakanlığı, konuyla ilgili soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Polis sözcüsü Micky Rosenfeld ise Tarık Ebu Hudayr’ın da aralarında bulunduğu altı kişinin çıkan olaylarda yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. Rosenfeld, altı kişiden üçünde bıçak bulduklarını söyledi.

Florida’da yaşayan Tarık'ın ailesi, videodaki gencin çocukları olduğunu söyledi. Ancak işgal polisinin aksine Tarık'ın gösterilere karışmadığını belirttiler.

2014-07-06t105213z_1957235634_gm1ea761gal01_rtrmadp_3_palestinians-israel-investigation.jpg

Al Jazeera ve Reuters

HABERE YORUM KAT