1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Mücahidleri Destekleme Suçu!
Mücahidleri Destekleme Suçu!

Mücahidleri Destekleme Suçu!

Bir yandan Esed katiline karşı Suriye halkından yana tutum belirlemenin onurunu yaşamak, diğer yandan ise mazlum halkı müdafaa eden savaşçıları desteklemeyi suç addedip operasyon yapma çelişkisine düşmek nasıl bir mantık ürünüdür?

13 Eylül 2019 Cuma 16:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

13 ilde eşzamanlı olarak HTŞ’ye yönelik operasyon yapıldı. Yalnız burada bir sorun var. Şöyle ki; bu operasyon Suriye’de Baas rejiminin hakimiyet alanında değil, Türkiye’de emniyet tarafından yapılıyor!

Başta İHA olmak üzere birçok ajans ve medya organının geçtiği habere göre Bingöl merkezli olduğu belirtilen ve bizzat Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı emriyle gerçekleştirildiği söylenen operasyondan HTŞ’ye “yardım topladığı” iddia edilen 41 kişinin yakalanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Bu kapsamda Bingöl başta olmak üzere 13 ilde gerçekleşen “şafak vakti baskınları”nda Adana’da 2’si kadın 8 kişinin yakalanıp gözaltına alındığı bildirildi.

Haklarında yakalama kararı verilen insanlara atılı suçlama ise “terör örgütü” olarak nitelendirilen HTŞ’ye para yardımı toplamak olarak kaydedildi.  

Operasyondan geriye ise şu sorular kalıyor: Bir yandan Esed katiline karşı Suriye halkından yana tutum belirlemenin haklı onurunu yaşamak, diğer yandan ise mazlum halkı müdafaa eden savaşçıları “terörist” diye tanımlamak nasıl bir çelişkidir? HTŞ denilen yapının Türkiye’de toplumsal ve siyasal yapıyı tehdit eden tek bir eylemi olmuş mu? HTŞ’nin yönetsel inisiyatifinin ön planda olduğu İdlib’deki mazlumlara ulaştırılmak üzere yardım toplamayı “terör örgütüne yardım yataklık” kapsamında göstermek nasıl bir mantık ürünüdür? Bu yaklaşım ve tutum kimi memnun edecek, ne kazandıracak?

HABERE YORUM KAT

3 Yorum