1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'daki Gösterilere Kanlı Müdahale: 8 Ölü! (VİDEO)
Mısır'daki Gösterilere Kanlı Müdahale: 8 Ölü! (VİDEO)

Mısır'daki Gösterilere Kanlı Müdahale: 8 Ölü! (VİDEO)

Cuma namazı sonrasında Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen "ABD ve Siyonistler Bizi Yönetemez" adlı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e yükseldiği belirtildi.

07 Mart 2014 Cuma 22:22A+A-

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi. Göstericiler Rabia bayraklarıyla yürüdü.

Görgü tanıkları ve hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısı üzerine "ABD ve Siyonistler Bizi Yönetemez" adı altında Kahire'de düzenlenen gösterilerde 8 kişi hayatını kaybetti. Yaralıların sayısına ilişkin net bilgi verilmedi.

Göstericilerden 2'sinin vücutlarına gerçek mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı yine komik bir açıklama yaptı ve göstericilerin hayatını kaybettiği olaylardan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketini sorumlu tuttu.

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek amacıyla geçen yıl 28 Haziran'da başlayan ve ordunun yönetime el koymasının ardından daha da alevlenen gösteriler, 37 haftadır aralıksız devam ediyor. 

Başkent Kahire'de düzenlenen gösterilerde, hükümete bağlı İnsan Hakları Ulusal Konseyi tarafından "Rabia ve Nahda meydanlarına yapılan müdahaleye" ilişkin hazırlanan raporun yanı sıra İsrail, ABD ve BAE protesto edildi. Göstericiler söz konusu ülkeleri, Mısır'daki darbe yönetimine destek vermekle suçladı. Polisin göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermiyle müdahale ettiği gösteriler sırasında protestocularla polis arasında arbede yaşandı.  

Mısır polisi, Feyyum ve İskenderiye’deki gösterilere de saldırdı ve bazı göstericiler yaralandı. İskenderiye kentinde düzenlenen gösterilerde polisin attığı göz yaşartıcı gazlara protestocular havai fişekle karşılık verdi. Göstericiler "Rabia direnişin sembolü", "Askeri yönetime hayır" şeklinde sloganlar attı.

Süveyş'te ise polis, darbe karşıtlarının gösteri düzenlemesine izin vermedi. Kentin ana caddelerinde toplanmalarına izin verilmeyen göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı.

Port Said ve İsmailiye'deki insan zinciri eyleminde İsrail ve ABD bayrakları ateşe verildi. Beni Suveyf'te düzenlenen gösterilere  polis, göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti.

Gösterilerden görüntüler:

Göstericiler, Grup Yürüyüş'ün "Hurriyya" albümünde seslendirdiği "Şemsul Hurriyya" adlı eseri söylüyorlar:

HABERE YORUM KAT