1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Gazeteci İbrahim Helal İdam Cezasına Çarptırıldı
Mısır'da Gazeteci İbrahim Helal İdam Cezasına Çarptırıldı

Mısır'da Gazeteci İbrahim Helal İdam Cezasına Çarptırıldı

Mısır'da casusluk iddiasıyla ölüm cezasına çarptırılan gazeteci İbrahim Helal, hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu söyleyerek, "Dava beni ve El Cezire'yi cezalandırmak için uydurulmuş bir fiyasko." dedi.

20 Mayıs 2016 Cuma 12:25A+A-

Mısır devletinin sırlarını Katar ve Müslüman Kardeşlerle paylaşma suçlamasıyla bu ay başında ölüm cezasına çarptırılan 6 kişiden biri olan, El Cezire çalışanı Helal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır Cumhurbaşkanlığından Katar istihbarat servisine gizli belge sızdırmak suçlamasıyla yargılanan sanıklardan biriyim. Mısır ile Katar arasında para karşılığında belge sızdırmaktan suçlu bulundum." diye konuştu.

Mısırlı savcıların hakkındaki suçlamada bahsedilen ve bilgi sağladığı iddia edilen Katarlı yetkililerin kimliklerini açıklamadığını belirten Helal, suçlamaların kurmaca ve asılsız olduğunu söyledi. Helal, "Dava, El Cezire'yi ve Mısır'daki durumu objektif bir şekilde aktarmaya çalışan beni cezalandırmak için uydurulmuş bir fiyasko" ifadesini kullandı.

İdam kararı yokluğunda verildiği için temyiz hakkının olmadığını kaydeden İbrahim Helal, ancak Mısır'da bulunan diğer sanıkların kararı temyize götüreceğini dile getirdi.

"Uluslararası kuruluşlarla irtibata geçiyoruz"

İbrahim Helal, bundan sonraki adımına ilişkin soruya, çalışanı olduğu El Cezire'nin ve kendisinin birçok uluslararası kuruluşla irtibata geçmeye başladığını belirterek, İnsan Hakları İzleme Örgütü, Viyana'daki Uluslararası Basın Enstitüsü, ABD'deki Gazetecileri Koruma Komitesi gibi kuruluşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyerek yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT