1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da 503 Darbe Karşıtı Askerî Mahkemeye Sevk Edildi!
Mısır'da 503 Darbe Karşıtı Askerî Mahkemeye Sevk Edildi!

Mısır'da 503 Darbe Karşıtı Askerî Mahkemeye Sevk Edildi!

Mısır'da darbe karşıtı 503 kişinin, “Minye'de şiddet eylemlerinde bulunmak” suçlamasıyla askerî mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 15:58A+A-

Alınan bilgiye göre, Başsavcı Nebil Sadık, “şiddet eylemleri”yle ilgili olduğu söylenen 3 davada yargılanan 503 kişinin askerî mahkemeye sevki yönünde karar aldı. Yaklaşık 10 gün önce alınan ve yeni açıklanan karar çerçevesinde bugünkü oturumun yargılamaların başlaması için belirlendiği ifade edildi. Sevk kararının arkasında “yasaklı bir örgüte üye olmak”, “Başsavcılık binasını ateşe vermek”, “polis merkezine saldırmak”, “şiddete teşvik”, “arbede çıkarma” ve “devlet kurumlarını protesto” gibi suçlamaların bulunduğu kaydedildi.

Mısır'ın halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin, 3 Temmuz 2013'te askerî darbeyle görevinin gasp edilmesinin ardından birçok kentte darbe karşıtı gösteriler düzenlenmiş, gösterilere katılan yüzlerce kişi çeşitli suçlamalarla gözaltına alınmıştı. Ayrıca ordunun yönetimi gasp etmesinin ardından göreve gelen Bakanlar Kurulu, İhvan'ı “terör örgütü” ilan etmiş ve İhvan liderlerine yönelik gözaltı operasyonları başlamıştı.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT