Mısır Senaryosu Tunus’ta Sahneleniyor!

Mısır Senaryosu Tunus’ta Sahneleniyor!

Mısır’da darbecilere popüler zemin sunan Temerrud hareketinin bir benzeri Tunus’ta da faaliyette

HAKSÖZ-HABER

Eş-Şark’ul Evsat gazetesinde bugün yayınlanan bir haberde Temerrud (isyan) hareketini Tunus’ta da kurduklarını açıklayan hareketin sözcüsü İslamcı hükümetin gitmesi için 1,7 milyon imza topladıklarını  iddia etti.

Haziran ayında kurulduğu bildirilen Temerrud hareketinin Muhammed Bennur adlı sözcüsü mevcut hükümetin ulusal diyaloga kapalı olduğunu söyleyerek gitmesi gerektiğini söylüyor. Tunus’ta  parlamento seçimlerinin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen uzlaşmazlık yüzünden yeni bir anayasa yapılamadı.

Mısır’da Mursi’nin gitmesi için 22 milyon imza toplandığı iddia edilmiş, ardından darbeyle Mursi’yi deviren askerler halkın çağrısına icabet ettiklerini söylemişlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir