1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. MHP’den AK Parti’ye Yeni Anayasa Desteği
MHP’den AK Parti’ye Yeni Anayasa Desteği

MHP’den AK Parti’ye Yeni Anayasa Desteği

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AK Parti’nin anayasa değişikliği teklifinin 12 maddeden oluştuğunu ve önerileri ‘genel olarak makul’ bulduklarını söyledi. Bahçeli, ‘merdiven usulü’yle, 'basamak, basamak' bu konuda mutabakata varabileceklerini belirtti.

22 Kasım 2016 Salı 12:18A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önce partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Sonra da çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti'den geçen hafta gelen anayasa değişiklik teklifi hakkındaki soruya yanıt veren Bahçeli, “Teklif 12 maddeden oluşuyor. Ayrıntılarına girmem doğru olmaz” dedi. Grup toplantısında da konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bize sunulan taslak metin üzerinde yoğun bir mesai sarf ederek çalışmalarımızı tamamladık. Pek tabiidir ki, değişiklik önerileri arasında onayladıklarımız olduğu kadar itiraz edip üzerinde müzakere edilmesinin daha doğru olacağını düşündüğümüz konu başlıkları vardır. Konuşa konuşa pürüzleri aşacağımızı, fiili tıkanıklığı mutlaka hukuki müdahaleyle açacağımızı düşünüyoruz. Kaldı ki, Türkiye’nin ağırlaşan iç ve dış sorunlarını dikkate aldığımızda, çok fazla seçeneğimizin olmadığını da görüyoruz.

Partimizi temsilen görevlendirdiğimiz bir arkadaşımızın AKP’li muhatabıyla müzakere safhasına geçerek, belirlenen tespit ve önerilerimiz ışığında, metin üzerinde değerlendirme yapıp bir orta yol bulunacağına inanıyoruz.”

Anayasa değişikliğinde “merdiven usulü”

“Öncelikle anayasa değişikliğini dar kapsamlı ve asgari düzeyde tutmanın yararlı olacağı kanaatindeyiz. AKP’nin de bu görüşte olduğunu görüyor, bundan da memnuniyet duyuyoruz. Merdiven usulüyle basamakları yavaş yavaş, hazmede hazmede çıkarak Türkiye’yi çok önemli ve ertelenmesi artık imkânsız olan bir meselesinden kurtarabiliriz. AKP’nin değişiklik önerilerini genel olarak makul buluyoruz.

Konuşa konuşa yokuşları aşacağız, tartışıp her bir maddeyi titizlikle müzakere ederek mutabakata inşallah varacağız. Daha doğrusu varmak zorundayız. Milliyetçi Hareket Partisi milletinin sesini duymaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışıyla hareket etmektedir. Müfteri koalisyonun ne dediği önemsiz ve beyhudedir. Biz millet ne diyor ona bakarız, aziz dava arkadaşlarım neyi istiyor ona odaklanırız. Bunun dışında sinek vızıltıları bizi rahatsız etmez.”

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT