1. HABERLER

  2. HABER

  3. MHP'de 'Aday Olmayanlar' Tartışması
MHP'de 'Aday Olmayanlar' Tartışması

MHP'de 'Aday Olmayanlar' Tartışması

MHP’de aday adaylığı başvuruları için süre doldu. Engin Alan, Bahçeli’nin "Ergenekon ve Balyoz darbe girişimi" yorumuna tepki gösterdi, aday olmadı.

19 Mart 2015 Perşembe 15:30A+A-

7 Haziran seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvuru süresi sona erdi. Partide aday adayları üzerinde çalışmalar başladı ancak adaylığını koymayan milletvekilleri tartışma yarattı. Balyoz davasında tutuklu olarak yargılanırken 2011 seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili seçilen Engin Alan adaylığını koymadı.

Al Jazeera’nin ulaştığı bilgilere göre Alan’ın başvuruda bulunmamasının nedeni Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın Hürriyet gazetesine verdiği röportajda “Ergenekon ve Balyoz’u darbe girişimi” olarak tanımlaması oldu. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin de bu ifadeleri doğru bulduğunu söylemesi üzerine Engin Alan'ın aday olmama kararı aldığı öğrenildi.

Halaçoğlu'nun açıklamalarına tepki geldi

Adaylık için başvuru süresinin dolmasının hemen ardından MHP Grup Başkan vekili Yusuf Halaçoğlu Twitter’dan Alan’ın sabıka kaydı sorunu nedeniyle aday olamadığını yazdı. Halaçoğlu’nun bu ifadesine tepki gösteren isim Alan’ın kızı Tülin Alan Pekkoç yine Twitter’dan tepki gösterdi. Tülin Alan Pekkoç, aynı davadan yargılanan bir başka ismin mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alıp aday adayı olduğunu söyledi ve Halaçoğlu’na “Bunun bir emsal karar olduğunu ve babamla ilgili kararın da 1-2 gün içinde çıkacağını bildiğinize de eminim. Bu nedenle bu tür gerekçelerin kamuoyu nezdinde geçerliliği olmayacağını bilmenizi beklerim. Aday adayı olmama sebebi bu değildir.” dedi.

Ogan açıklama yapacak

Halaçoğlu Twitter’dan sadece Engin Alan’ın değil Iğdır Milletvekili Sinan Ogan’ın da aday adaylığı için başvuruda bulunmadığını duyurdu, “Sinan bey ise kendi arzusuyla başkan olduğu kurum için başvurmadı.” dedi.

twitt_02.jpg

Halaçoğlu bu tweeti attıktan yaklaşık 45 dakika sonra Sinan Ogan cevaben “Yusuf beyin şahsımla ilgili yaptığı bu açıklama gerçeği yansıtmamaktadır.” dedi ve neden başvurmadığını mutlaka açıklayacağını ancak partiye zarar verecek yorumlar yazılmamasını istedi. “Aslolan partimiz ve davamızdır” dedi.

Aday adaylığı için başvuruda bulunmayan milletvekilleri arasında Tunca Toskay, Enver Erdem, Reşat Doğru ve Sümer Oral da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT