1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. MHP Genel Başkanlığı'na 2 Yeni Aday
MHP Genel Başkanlığı'na 2 Yeni Aday

MHP Genel Başkanlığı'na 2 Yeni Aday

MHP Genel Başkanlığı’na, MHP Eski Milletvekili Süleyman Servet Sazak ve 25. Dönem MHP Konya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen de aday olduğunu açıkladı.

03 Haziran 2016 Cuma 15:39A+A-

MHP Eski Milletvekili Süleyman Servet Sazak, MHP Genel Başkanlığı'na talip olduğunu söyledi.

Sazak, bir otelde düzenlendiği basın toplantısında, MHP'de bir kurultay sürecinin hasıl olduğunu belirtti.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, Alparslan Türkeş'in ani vefatı sonucu üstlendiği misyonla hareketi, herhangi bir ideolojik krize sokmadan bugünlere getirdiğini ifade eden Sazak, “Bugün hem camiamızda hem de milletimizin bütün kesimlerinde MHP kurultayına ilişkin, bu denli tartışma ve beklenti oluşması partimizde bir değişimin, esasında bir tazelenmenin zaruret hâline geldiğini göstermektedir.” dedi.

mustafa_sait_gonen.jpg

Prof.Dr. Mustafa Sait Gönen de Aday oldu

İstanbul Ülkü Ocakları Eski Başkanı ve 25. Dönem MHP Konya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, MHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu bildirdi.

Gönen, düzenlediği basın toplantısında, “Gelenekten Geleceğe” platformu olarak, partide seçimli olağanüstü kurultay kararı alınmasını takiben siyasî bir karar vermek ve ortak aklı çıkarmak için koordinasyon başkanı olarak görevlendirildiğini anlattı.

MHP Genel Başkanlığı’na talip olduğunu belirten Gönen, Türkiye siyasetinde niteliğin ve liyakatin gözardı edilmesi nedeniyle siyasî sorunlara yeterince çözüm üretilemediğini savundu.

Türkiye siyasetinde çıtayı yükselteceklerini, nitelikli, itimat ve itibar edilen insanların siyasette önünü açacaklarını kaydeden Gönen, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in çizdiği yolda, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye ve meşruiyetçiliğe bağlı politikalar üreteceklerini aktardı.

AA

HABERE YORUM KAT