1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Mevlüt Çavuşoğlu ile Darbeci Sisi’nin Dışişleri Bakanı Aynı Karede!
Mevlüt Çavuşoğlu ile Darbeci Sisi’nin Dışişleri Bakanı Aynı Karede!

Mevlüt Çavuşoğlu ile Darbeci Sisi’nin Dışişleri Bakanı Aynı Karede!

Bağlantısızlar Hareketi zirvesine katılmak için Venezuella'ya giden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Darbeci Sisi’nin Dışişleri Bakanı Şükri ile aynı karede görüntülendi.

19 Eylül 2016 Pazartesi 17:20A+A-

Venezuella'daki Bağlantısızlar Hareketi zirvesi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu - Darbeci Sisi’nin Dışişleri Bakanı Şükri’nin görüşmesine sahne oldu. Zirveye katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Darbeci Sisi’nin Dışişleri Bakanı Şükri ile 'ayaküstü' bir görüşme gerçekleştirdi.

Sputnik'te yer alan habere göre, o konuşma sırasında çekilen bir fotoğraf, Darbeci Sisi’nin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeid tarafından Twitter'dan paylaşıldı.

Türkiye ile yakın ilişki içindeki Müslüman Kardeşler'in 3 Temmuz darbesinin ardından yönetimden uzaklaştırılarak terör örgütü ilan edilmesi ve dönemin Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden alınmasının ardından Ankara-Kahire ilişkilerinde kopmalar yaşanmıştı.

Ancak son dönemde başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere, Rusya ve İsrail’in ardından, Mısır'la ilişkilerin de onarılmasına yönelik adımlar atılacağı mesajları gelmişti.

Mısır'daki darbenin ardından iktidar koltuğunu işgal eden Abdulfettah El Sisi de "Türkiye ile düşman olmamızı gerektiren bir durum yok" açıklamasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT