1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Mevlana Üniversitesi Selçuk Üniversitesi'ne Devredildi
Mevlana Üniversitesi Selçuk Üniversitesi'ne Devredildi

Mevlana Üniversitesi Selçuk Üniversitesi'ne Devredildi

Darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararnameyle kapatılan Mevlana Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi'ne devredildi.

02 Ağustos 2016 Salı 13:36A+A-

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, beraberindeki bir heyetle kapatılan Mevlana Üniversitesi'ne geldi. Mühürlenen kapıların açılmasının ardından Şahin ve beraberindekiler, binada inceleme yaptı.

Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin ve milletin imkanlarıyla oluşturulmuş bir kurumun, devlete ve millete hizmet etmesi gerekirken, karanlık emellere hizmet ettiğini söyledi.

''Bu kurumlar, para ve insan temini için kullanıldı, biz aslına döndüreceğiz''

Bu çerçevede devletin bir takdir kullandığını ifade eden Şahin, "Devletimiz bu kurumu kapatarak bize teslim etti. Biz de bu kurumu, devletimiz ve milletimiz için hizmet edecek nesiller yetiştirmede kullanacağız. Bu yapı eşine az rastlanır bir ihanet şebekesine dönüşmüştü. Bu kurumları da hem para temini için hem de insan temini için kullanır hale gelmişlerdi. Biz bunları aslına döndüreceğiz." dedi.

İtfaiye vinci yardımıyla üniversite binasının girişinde ve diğer bölümlerinde bulunan levhaların tamamı sökülerek, yerine Selçuk Üniversitesi bayrağı asıldı.

AA

HABERE YORUM KAT