1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Meta işten çıkarmalara hazırlanıyor
Meta işten çıkarmalara hazırlanıyor

Meta işten çıkarmalara hazırlanıyor

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı kuruluşu Meta’nın daha fazla verimlilik hedefiyle önümüzdeki aylarda işten çıkarmalara başlayacağı belirtildi.

19 Nisan 2023 Çarşamba 18:18A+A-

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’in geçtiğimiz Kasım ayında yaklaşık 11 bin kişiyi işten çıkarmasının ardından, yeniden yapılandırma amacıyla yeniden işten çıkarma kararı aldığı öğrenildi. Bloomberg News tarafından Çarşamba günü görülen bir nota göre, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı kuruluşu Meta, şirket yöneticilerine işten çıkarma konusunda hazırlanmaları gerektiğini duyurdu.

Yöneticilere gönderilen notta, işten çıkarma kararının firmanın sanal gerçeklik ve Quest donanımını içeren Facebook, WhatsApp, Instagram ve Reality Labs'i etkileneceği belirtilirken, işten çıkarma sonrası çalışanların görevlerinin yeniden belirleneceği kaydedildi.

İŞE ALIMLAR DURDURULDU

Mart ayında Zuckerberg tarafından duyurulduğu üzere bu karar ile 10 bin şirket çalışanın işten çıkarılacağı ve Mayıs ayında söz konusu işten çıkarma dalgasına bir yenisinin daha eklenebileceği belirtildi. Ayrıca, gönderilen notta ilk çeyreğin sonuna kadar işe alımları donduran Meta’nın bu süreyi uzattığı bilgisine yer verildi. Vox'a konuşan bir kaynağa göre, Çarşamba günü başlaması planlanan işten çıkarmaların kapsamı 4 bin çalışanı bulabilir.

HABERE YORUM KAT