1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mescid-i Aksa'da Filistinlilere Müdahale
Mescid-i Aksa'da Filistinlilere Müdahale

Mescid-i Aksa'da Filistinlilere Müdahale

İsrail güvenlik güçleri, Mescid-i Aksa'nın avlusundaki Filistinlilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

25 Şubat 2014 Salı 11:48A+A-

Sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın yapan siyonist güvenlik güçleri buradaki Filistinliler'e saldırıda bulundu.

Mescid-i Aksa'ya girişleri sınırlayan işgal askeri, dağılan cemaatin üzerine gözyaşartıcı gaz ve ses bombası attı. Atılan gazdan 30 Filistinlinin etkilendiği belirtildi. Olay sırasında 3 İsrail askerinin de yaralandığı öne sürüldü.

Siyonist İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, müdahalenin ardından yaşanan olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmede, Mescid-i Aksa avlusunda işgal askerinin saldırısına karşı kendilerini korumaya çalışan Filistinli gençlere ağır hakaretlerde bulundu. Gendelman'ın, olayların sorumlusu olarak Filistinlileri gösterdi.

İsrailli bazı organizasyonların Mescid-i Aksa'nın   İsrail hakimiyetine alınması çağrıları üzerine, Kudüs'te yaşayan yaklaşık 50 Filistinli Mescid-i Aksa'da itikafa girmiş ve İsrail güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen burada çıkmamışlardı.

İsrail parlamentosu Knesset'te, Mescid-i Aksa'nın İsrail hakimiyetine alımasını görüşmek bir oturum düzenlenmesine karar verilmiş, ancak 1924'ten beri Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hıristiyanlara ait mabetlerin yönetimi ve muhafızlığı görevini yürüten Ürdün'ün nedeniyle iptal edilmişti.

HABERE YORUM KAT