1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mescid-i Aksa İçin Tehlike Çanları Çalıyor
Mescid-i Aksa İçin Tehlike Çanları Çalıyor

Mescid-i Aksa İçin Tehlike Çanları Çalıyor

Siyonist rejimin son dönemde baskılarını artırdığını ifade eden Fevzi Burhum üçüncü intifadanın başlatılması gerektiğini söyledi.

21 Mayıs 2012 Pazartesi 01:11A+A-

Siyonist gaspçılardan onlarcası Mescid-i Aksa'nın enkazı üzerinde sözde heykelin kurulmasına çağıran fanatik Likud Partisi'nin daveti üzerine bugün (20 Mayıs Pazar) sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenlemeye başladı.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, yaklaşık 25 kişilik bir Siyonist gaspçı grubunun Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyip avlusunda dolaştığını söyledi.

***

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Burhum, Siyonist gaspçıların bu sabah (20 Mayıs Pazar) Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesinin Siyonist işgal rejiminin Filistin halkına ve kutsal değerlerine karşı yürüttüğü din savaşının bir parçası olduğunu söyledi.

Hamas sözcüsü Burhum, Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği demeçte, baskınların Siyonist işgal güçlerinin himayesinde gerçekleştiğine dikkat çekerek, Arap ve İslam ülkelerinden şahsiyetlerin işgalin gölgesinde Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri ziyaretlerin de gaspçıların baskınlarına meşruiyet kazandırdığını ifade etti.

Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskının Netanyahu ve Mofaz liderliğindeki yeni hükümetin ne ölçüde tehlikeli olduğunu gösterdiğini söyleyen Burhum, Siyonist işgal rejiminin yeni hükümetinin Filistin halkına karşı en fanatik hükümet olduğunu belirtti.

Hamas sözcüsü Mescid-i Aksa'yı ve kutsal değerleri savunmak için üçüncü bir intifadanın başlatılmasını isteyerek Kudüs'ün Yahudileştirilmesi faaliyetlerine karşı koymak için Arap ve İslam ülkelerinin de bu intifadaya destek vermelerini talep etti.

***

Kudüs'teki çeşitli Filistinli kurumlar ve gruplar üyelerini ve taraftarlarını bugün Siyonistlerin baskınlarına karşı koymak üzere Mescid-i Aksa'da bulunmaya davet etmişti. Zira Siyonist işgalcilerin "Jerusalem Günü" olarak adlandırdıkları ve Kudüs'ün işgalinin yıldönümünü kutladıkları bugün Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyecekleri biliniyordu. Siyonist Likud Partisi üyeleri 20 Mayıs Pazar günü Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyeceklerini ilan etmişti.

 

HABERE YORUM KAT