1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Mersin’deki Irkçı Şahıs Mağdur Aileye Tekrar Saldırdı
Mersin’deki Irkçı Şahıs Mağdur Aileye Tekrar Saldırdı

Mersin’deki Irkçı Şahıs Mağdur Aileye Tekrar Saldırdı

Mersin’in Mezitli ilçesinde Nadir Kızılbulut adlı ırkçı şahsın mağdur ailenin diğer üyelerine saldırdığı öğrenildi.

06 Ekim 2019 Pazar 23:07A+A-

Mersin Mezitli'de ikamet eden Suriye asıllı Ürdün vatandaşı 5 yaşındaki çocuğa şiddet uygulayan Nadir Kızılbulut adlı ırkçı şahıs, daha sonra diğer aile üyelerine saldırdı.

Darp edilen mülteci çocuğun babası Oklah Faraj El Khaidi olay esnasında dışarıda olduğunu ve Mezitli Karakolu’na şikayetçi olmak için gittiğinde evine ve diğer aile bireylerine de aynı şahıs ve yakınları tarafından saldırıldığını belirtti.

Ailenin saldırgandan şikayetçi olmasının ardından saldırgan gözaltına alınsa da bir süre sonra serbest bırakıldı.

Aile deport edilmek istendi

Aileyle ilgilenen avukat Hibe Gökalp, saldırıya uğrayan ailenin deport edilmek istendiğini söyledi.

Konuyla ilgili yetkili kurumlarla görüştüklerini belirten Gökalp, görüntülerin sosyal medyada tepkiyle karşılanmasının ardından deport işleminin durdurulduğunu vurguladı.

Gökalp, hem olayın hem de sonrasında yaşananların yükseltilmek istenen "Mülteci nefreti" nedeniyle meydana geldiğini savundu.

Saldırgan telefonla karakola çağrıldı

Olayın ardından serbest bırakılan saldırgan Kızılbulut, sosyal medyanın tepkisi üzerine telefonla polis merkezine davet edildi. Kızılbulut’a yönelik ikinci gözaltı işlemi davet usulüyle yapıldı.

Olay esnasında apartman dışında olduğunu söyleyen Suriye asıllı Oklah Faraj, Mezitli Karakolu’nda verdiği ifade söz konusu şahıstan şikayetçi olduğunu belirtti.

Bir sitenin bahçesinde çocukların oyun esnasında yaşadığı tartışma sonrası olaya müdahale eden Kızılbulut’un 5 yaşındaki Abdullah El Khaldi’ye uyguladığı şiddet bir site sakini tarafından kaydedilmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum