1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Melih Gökçek Yine Gereksiz Bir İddiayla Gündemde!
Melih Gökçek Yine Gereksiz Bir İddiayla Gündemde!

Melih Gökçek Yine Gereksiz Bir İddiayla Gündemde!

Sansasyonu ne çok sevdiği bilinen Gökçek bu kez CHP’nin muhtemel bir erken seçimde mevcut milletvekillerinden bazısını aday yapmayacağı iddiasıyla kamuoyunun karşısında!

30 Temmuz 2015 Perşembe 20:26A+A-

Haksöz Haber

Türkiye gündemi yoğun, gelişmeler hararetli. Yeni gündem başlıkları üretmeye kalkışmanın gerekliliği ise oldukça şüpheli, anlamsızlığı ise gayet sarih! Ama bazısının gündem belirleme saplantısı hiç değişmiyor. İllâ da ortaya bir şeyler atmak zorunda hissediyorlar kendilerini âdeta.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de bu tanıma tıpatıp uyan biri. Mutlaka tartışma doğuracak, ama ne doğruluğunun ne de yanlışlığının ispatlanması mümkün olmayan iddialarla kamuoyu gündemine gelmeyi seven biri.

Dün gece Beyaz TV ekranlarında bir dizi iddia ortaya attı yine. HDP’ye yönelik suçlamalarda bulunan Gökçek Suruç saldırısını PKK’nın yaptığı iddiasını da seslendirmekten geri kalmadı. Ve daha buna benzer pek çok aydınlatıcı ve de nesnel tezleriyle bir kez daha kendisini sevenlere seslendi! Ağzı dert görmesin!

Ama asıl konusu ise her zamanki gibi CHP idi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtemel bir erken seçimde önseçim metodunu terk ederek, 7 Haziran seçimlerinde aday olup seçilen bazı isimleri listeye almayacağını ileri sürdü.

Ve şöyle bir isim listesi verdi:

Adana: Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer
Antalya: Deniz Baykal
Aydın: Metin Lütfi Baydar
Bilecik: Yaşar Tüzün
Bolu: Tanju Özcan
Eskişehir: Utku Çakırözer
Hatay: Hilmi Yarayıcı
Isparta: İrfan Bakır
İstanbul: Gamze İlgezdi, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Ali Özcan İlhan Cihaner, Murat Özçelik
İzmir: Tacettin Bayır, Musa Çam, Eren Erden, Tuncay Özkan, Zekeriya Temizel, Aytunç Çıray Kamil Okyay Sındır, Mustafa Ali Balbay, Ali Engin
Kırklareli: Vecdi Gündoğdu
Kocaeli: Tahsin Tarhan
Konya: Mustafa Hüsnü Bozkurt
Mersin: Durmuş Fikri Sağlar
Muğla: Ömer Suha Algan, Nurettin Demir
Sivas: Ali Akyıldız
Tokat: Orhan Düzgün
Trabzon: Haluk Pekşen
Yalova: Muharrem İnce
Zonguldak: Şerafettin Turpçu ya da Ünal Demirtaş

Melih Gökçek bu listeyi nasıl edindiğini söylemedi tabî ki! Kılıçdaroğlu’nun partisinin kurmaylarına bile söylemeyeceği bir düşüncesine nasıl ulaşmış olabileceğini tahmin etmemiz zor. Buna dair bir şey söylemiyor. Yarın seçim olsa ve bu listedeki isimler yeniden aday gösterilse bu durumu nasıl açıklayacağını da izah etmiyor. Ama ortaya karışık bir iddia sallıyor!

Bu ne şimdi Allah aşkına?! Bu ülkede siyaseti bu kadar seviyesizleştirmeye mecbur musunuz?

Öncelikle CHP’den kimin aday yapılıp kimin yapılmayacağından sana ne? Şimdi konuşulması gereken, tartışılması gereken konu bu mu?

Muhtemelen kendince bu tür iddialarda bulunarak partiyi içeriden karıştırmayı hedefliyordur. Siyasî mücadele iyidir, gereklidir ama bu şekilde yapılan iş siyasî rekabet sayılmaz ki!

Ve son söz, genelde bu tür garip iddialarla kamuoyunun karşısına çıkma çabasının siyasete de, siyasetçiye de bir şey kazandırması mümkün mü?

HABERE YORUM KAT

1 Yorum