1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mehmet Görmez, Sabah Namazında Gençlerle Buluştu
Mehmet Görmez, Sabah Namazında Gençlerle Buluştu

Mehmet Görmez, Sabah Namazında Gençlerle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sabah namazında Ahmet Hamdi Akseki Câmîsi'nde gençlerle buluştu.

19 Aralık 2015 Cumartesi 13:30A+A-

Sabah namazını da kıldıran Görmez, salavat ve tesbihatın ardından aralarında ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent üniversitelerinden öğrencilerin de bulunduğu gençlere hitap etti.

“İnsan Allah’a Teslim Olsa Dünyada Selâm ve Barış Hâkim Olur”

“Bizleri bütün kâinatın Allah'ı tesbih ettiği bu sabah vaktinde buluşturan Rabbimize hamd olsun” diyen Görmez, “Tüm kâinat Allah'ı tesbih eder, zikreder. Ağaçlar, nehirler, kuşlar, gördüğümüz görmediğimiz bütün varlıklar Allah'ı tesbih eder. Tüm kâinat Allah'a teslim olmuştur, problem çıkaran yalnız insandır. İnsan gerçekten Allah'a teslim olsa, dünyada selâm ve barış hâkim olur. Kimse kimsenin canına kıymaz.” diye konuştu.

“Neşeyi Rabbine İbadette Arayan Gençlik”

Görmez, peygamberin ideal gençleri, “neşeyi rabbine ibadette arayan gençlik” olarak târif ettiğini belirterek, “Namazda Rad Sûresi’nden okuduğum ayette ‘Dikkat edin, kalpler ancak Allah'ı zikrederek tatmin olur.’ buyruluyor. Sabah namazı çok önemlidir. Bir genç için sabah namazını kılmak, onun için câmîye gelmek müstesna bir nimettir. Gençler, kendinizi Allah'la sohbet etmekten mahrum etmeyin. Namaz Allah'la sohbet etmektir.” ifadelerini kullandı.

mehmet_gormez_sabah_namazinda_genclerle_bulustu_03.jpg

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum