1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Medrese Alimleri Vakfı, İslami Dayanışma Oyunları'nda İslam ahlakının gözetilmesi gerektiğini belirtti
Medrese Alimleri Vakfı, İslami Dayanışma Oyunları'nda İslam ahlakının gözetilmesi gerektiğini belirtti

Medrese Alimleri Vakfı, İslami Dayanışma Oyunları'nda İslam ahlakının gözetilmesi gerektiğini belirtti

Konya'da düzenlenen “5. İslami Dayanışma Oyunları” adı altında gerçekleştirilen organizasyona gelen tepkiler artıyor.

13 Ağustos 2022 Cumartesi 20:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Medrese Alimleri Vakfı yayınladığı basın açıklaması ile Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın İslam ahlakı, görgü ve edebine aykırı olduğunu ifade etti.

Organizasyona verilen İslami ifadesinin üzüntüye sebep verildiği ifade edilirken, Müslümanlar arasındaki her türlü dayanışmanın elbette desteklenebileceğini ancak sınırların aşılmaması kaydıyla bunun gerçekleşebileceği belirtildi.

Medrese Alimleri Vakfı tarafından kaleme alınan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bizler Medrese Alimleri Vakfı olarak İslam aleminin bütün unsurları ile uhuvvet-i İmaniyye etrafında tanışmasından ve büyük kaynaşmasından büyük mutluluk duyar ve destekleriz. Çeşitli fitnelerle ayrıştırılmak istenen İslam aleminin birlikte yaptığı tüm hayırlı faaliyetlerin birlik ve beraberlik ruhuna hizmet edeceğine ve rahmete vesile olacağına inanıyoruz. Bu anlamda Müslüman ülkelerin birlikte faaliyetler yürütmesi, dayanışma içerisinde olması son derece önemli ve anlamlıdır.

Ancak "İslami Dayanışma Oyunları" adı altında Konya’da yapılan sportif faaliyetler, İslam ahlakı İslam görgüsü ve edebine yakışmayan bir takım sporcu kıyafetleri yüzünden Müslüman halkımızda büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntü meydana getirmiş toplumsal infiale sebep olmuştur."İslami" ibaresi haklı olarak İslami hassasiyete sahip olan milyonlarca insanımızın tepkisini çekmiştir.

Bu organizasyonu icra eden yöneticilerimizin meşum vaziyeti bir an önce ortadan kaldırmasını ve bir daha tekrar edilmemesini umut ve talep ediyoruz.

Böylesi bir etkinlik yaptılacaksa Müslümana yakışan bir edayla ve İslam adabına uygun sporcu kıyafetleri ile yapılıdır. Bu şekilde yapılamadığı takdirde etkinliğin isminde "İslam" ve "Müslüman" kelimeleri asla bulunmamalıdır.

 Kamuoyuna arz ediyoruz."

                                                                                      Medrese Alimleri Vakfı

                                                                                                 Yönetim Kurulu

HABERE YORUM KAT