1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Meclisin yemekleri her zamanki gibi ucuz!
Meclisin yemekleri her zamanki gibi ucuz!

Meclisin yemekleri her zamanki gibi ucuz!

TBMM'ye hizmet veren sosyal tesislerdeki gıda ürünlerinin ucuzluğu tepki çekerken, Milletvekillerinin umarsızlığı kamuoyunda tepkilere neden oluyor.

08 Şubat 2022 Salı 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER 

Türkiye Büyük Millet Meclisi geçtiğimiz günlerde tatil kararı aldı. Meclisin tatil kararı aldığı ortamda dolaşıma giren Meclis yemek fiyatları ise tepki çekti.

Zamların halkın alım gücünü erittiği ekonomik atmosferde, Meclis'te yenilen yemeklerin ve içeceklerin fiyatının aşırı düşük olması kamuoyunda, 'Meclisin, halkı umursamadığı' yorumlarına neden oldu. Milletvekilleri ile emekli milletvekillerine yapılan zamların kamuoyunu rahatsız ettiği bilinirken, vekillerin KDV, ÖTV ile faturalara yansıyan dogalgaz, elektrik zamlarına suskunluk ile karşılık vermesi ayrıca vekillerin kamudan daha ucuz ürünlere erişim sağlaması rahatsızlık oluşturmaya devam ediyor. 

Tatilde seçim bölgelerine giden vekiller ve Meclis personeli arasında vakaların hızla artmasından dolayı TBMM'de çalışmalara 1 hafta ara verilmişti.

Bu esnada Meclis'te milletvekillerine hizmet veren lokantadaki fiyatların oldukça düşük olduğunu gösteren fişler gündeme düştü. 

Sokaktaki fiyatların katbekat altında olan gıda ürünlerinin yer aldığı adisyon fişlerinde, Adana kebap (18 lira), Ciğer şiş ızgara (23 lira) hariç birçok gıda ürünü piyasa fiyatlarının oldukça altında Meclis çalışanlarına sunuluyor.

Porsiyon boyutları ile menü içeriklerinin bilinmediği gıda ürünlerinin neden Meclis'te sokaktakinden daha ucuz olduğu eleştirileri yapılırken, Meclis'e ait sosyal tesislerin daha önce de aynı konularla gündem olduğu aktarılıyor. 

 

Meclis sosyal tesislerinde yenen bir yemeğe ait olduğu belirtilen adisyon fişi,

20220208-115926.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum