1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Meclis’e Taşınan Asparagas Haber ve Abartıda Sınır Tanımamak!
Meclis’e Taşınan Asparagas Haber ve Abartıda Sınır Tanımamak!

Meclis’e Taşınan Asparagas Haber ve Abartıda Sınır Tanımamak!

Cumhuriyet’in manşetten ‘haber’leştirdiği ve CHP’li Veli Ağbaba tarafından Meclis gündemine taşınan “3. Havalimanı inşaatında 400 işçi öldü” iddiasının asparagas olduğu ortaya çıktı.

14 Şubat 2018 Çarşamba 12:58A+A-

Cumhuriyet gazetesi önceki gün “3. Havalimanı mezarlık gibi… 400 işçinin ölümü gizlendi” manşetiyle çıktı. ‘Haber’de Cumhuriyet muhabirlerinin hafriyat alanında görüştükleri kamyon şoförlerinin ağzından 400 işçinin bu inşaatta can verdiği ama bu ölümlerin kamuoyundan gizlendiği iddiası aktarılıyordu.

Bu iddia beklendiği üzere kısa bir süre içinde tüm muhalif eğilimli yayın organlarında köpürtülmek suretiyle yankılandı. Ardından da CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun cevaplandırması amacıyla soru önergesi şeklinde Meclsi’e taşındı.

Bakanlık’tan konuya dair yapılan açıklamada ise havalimanı inşaatında bugüne kadar toplam 27 işçinin hayatını kaybettiği belirtildi. Bakanlık açıklamasında şunlar söylendi:

“3. Havalimanı İnşaatında, çalışmaların başladığı Mayıs 2015 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre sağlık sorunları ve trafik kazası vakalarının da yer aldığı olaylarda 27 emekçimiz hayatını kaybetmiştir. İlgili projenin başladığı tarihten itibaren görevlendirilen Bakanlığımız İş Müfettişleri, 3,5 milyon metrekare büyüklüğünde ve 30 bini aşkın çalışan bulunan inşaat sahasında denetim faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir.”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum