1. HABERLER

  2. HABER

  3. Meclis OYAK'ın Peşinde
Meclis OYAKın Peşinde

Meclis OYAK'ın Peşinde

Şu ana kadar farklı iddialarla gündeme gelen Ordu Yardımlaşma Kurumu, meclis tarafından yakın takibe alındı.

03 Aralık 2011 Cumartesi 23:31A+A-

Meclis Dilekçe alt Komisyonu'nda OYAK ile mahkemelik olanemeklialbay Durmuş Türemen dinlendi. Türemen OYAK'ın yönetimineGenelkurmayBaşkanı'nın kanuna aykırı olarak müdahale ettiğini öne sürdü, general çocuklarının ayrıcalıklı olarak kurumda çalıştırıldıkları iddiasında bulundu. Komisyon görüşmeleri sırasında OYAK'ın üyelerine verdiği dudak uçuklatan ikramiyeler de gündeme geldi. Daha önce de gündeme gelen iddialara göre Ordu Yardımlaşma Kurumu'nda kişinin ödediği pirime göre değil rütbelere göre pirim dağıtılıyor. Öyle ki bir korgeneral emekli olduğunda 450 bin lira alırken orgeneralin aldığı ikramiye ise 650 bini buluyor.

Meclis, sadece bu iddiaları araştırmayacak. Bir OYAK çalışanı yazdığı ihbar mektubunda kurum mensuplarına veborsayatırımcılarına daha az kar ettirmek için şirketler arasında kar transferleri yapıldığını ileri sürmüştü. Zarar 50 milyon lirayı buluyor. Bu iddialar da yakın takipte.
Ve OYAK'ın iştiraklerinden OYTEK'in bankaların kart, çek vekredimüşterilerine ait bilgileri faktoring şirketlerine ücret karşılığında sattığı iddiası. Bu da en ince ayrıntısına kadar inceleniyor.
Öte yandan astsubayların kurumda yeterince temsil edilmemeleri, OYAK imkanlarından bir takım çevrelerin imtiyaz sağladığı ve kamu adına bir denetim yapılmadığı yönündeki iddiları da incelenmeye başlandı.
Daha önce de farklı usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen OYAK'ın yönetim kurulundan 7'sinin Balyoz veErgenekonsanıkları ile bağlantılı olduğu iddia edilmişti.

 

Samanyolu Haber
 

HABERE YORUM KAT