1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Marmara Üniversitesi’nde “Bylock” Operasyonu: 12 Gözaltı
Marmara Üniversitesi’nde “Bylock” Operasyonu: 12 Gözaltı

Marmara Üniversitesi’nde “Bylock” Operasyonu: 12 Gözaltı

Gülen örgütüne yönelik soruşturması kapsamında, örgütün şifreli yazışma uygulaması “ByLock”u kullandıkları iddiasıyla Marmara Üniversitesi’nde görevli, aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

03 Kasım 2016 Perşembe 13:18A+A-

AA’da yer alan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen Gülen örgütünün akademi yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Marmara Üniversitesi’nde “Bylock” kullandığı belirlenen 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturmayı yürüten savcılığın talebi üzerine, şüpheliler hakkında nöbetçi hâkimlikçe arama ve el koyma kararı da alındı.

5 İlde Operasyon

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 5 ilde operasyon gerçekleştirdi.

Operasyon kapsamında, şimdiye kadar 12 şüpheli gözaltına alınırken, aramalarda ele geçirilen dokümanlar da emniyete götürülüyor. Diğer şüphelileri arama işlemleri ise sürüyor.

Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan şüpheliler arasında, akademisyenler ile üniversite personelinin de bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT