1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALİ

  4. Mali Ordusu Yargısız İnfaz ve Yağma Yapıyor
Mali Ordusu Yargısız İnfaz ve Yağma Yapıyor

Mali Ordusu Yargısız İnfaz ve Yağma Yapıyor

Mali ordusu, İslamcı gruplara karşı yürütülen operasyonlar sırasında bölge halkına karşı vahşice davrandığı belirtiliyor.

02 Şubat 2013 Cumartesi 11:59A+A-

BM'de görevli ''soykırım önleme danışmanları'', Mali ordusunun, İslamcı gruplara müdahalenin devam ettiği kuzey bölgelerindeki misilleme saldırılarının vahşi boyutlara ulaşmasından endişe ettiklerini açıkladı.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre BM Özel Danışmanı Adama Dieng tarafından yapılan açıklamada, ''Mali ordusunun ülkenin kuzeyinde yaşayan Arap ve Tuareg vatandaşları öldürmeleri için milisler kullandığı''nı söyledi.

Mali'nin kuzeyinde çatışmaya yakın bölgelerdeki Arap ve Tuareg kasabalarında yargısız infaz ve kayıp haberlerinin geldiği bildiriliyor. Bölgede ayrıca linç ve yağma olaylarının olduğu da bildiriliyor.

Dieng, Uluslararası Suç Mahkemesi'nin Mali'deki durumla ilgili soruşturma açmasını ise memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Çok Sayıda Sivil Öldürdüler

İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Af Örgütü (AMNESTY)'nün Mali'deki sivil ölümleri üzerine hazırladıkları raporda Fransız ve Malili askerlerin çok sayıda sivilin ölümüne yol açtığı aktarılmıştı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporunda Fransız hava kuvvetlerinin hava saldırısında ve Mali askerlerinin etnik sebeplerle yaptıkları saldırılarda birçok sivilin öldüğü belirtiliyordu. 

Uluslararası Af Örgütü ise Mali Ordusu'nun ülkenin kuzeyindeki operasyonlar sırasında sivilleri de öldürdüğünü ifade etmişti.

 

HABERE YORUM KAT