1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Macaristan: Türkiye Yönetiminin Yanındayız
Macaristan: Türkiye Yönetiminin Yanındayız

Macaristan: Türkiye Yönetiminin Yanındayız

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, “Biz her konuda demokratik yollarla seçilmiş olan Türkiye Cumhurbaşkanı ve hükümetinin yanında duruyoruz.” dedi.

04 Eylül 2016 Pazar 12:30A+A-

AA’da yer alan habere göre, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye'nin attığı adımların yeni bir darbe kalkışmasını engellemek için olduğunu ve Macaristan hükümetinin her konuda Türkiye'yi desteklediğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Slovakya'nın ev sahipliğindeki AB Dışişleri Bakanları Gayrıresmi Toplantısı'na (Gymnich) katılan Szijjarto, Türkiye heyeti ile yaptığı toplantı sonrası Macaristan medyasına açıklamalarda bulundu.

Macaristan hükümetinin darbe kalkışması konusunda duruşunun net olduğunu belirten Szijjarto, “Darbe girişimi ciddi bir olay ve Türkiye yönetimi buna ciddi cevap veriyor. Bunda şaşırılacak herhangi bir şey yok.” dedi.

Türkiye'nin istikrarının Avrupa'nın güvenliği için çok önemli olduğuna dikkat çeken Szijjarto, “Macaristan hükümeti yeni bir darbe girişimini engellemek için atılan adımları destekliyor. Biz her konuda demokratik yollarla seçilmiş olan Türkiye Cumhurbaşkanı ve hükümetinin yanında duruyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT