1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan’da Öldürülen Şii Gencin Katili Kim?
Lübnan’da Öldürülen Şii Gencin Katili Kim?

Lübnan’da Öldürülen Şii Gencin Katili Kim?

Lübnan Cumhurbaşkanı, İran elçiliği önünde düzenlenen protesto sırasında bir gencin öldürülmesi olayının aydınlatılmasını istedi.

11 Haziran 2013 Salı 01:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bilindiği üzere önceki gün Hizbullah’ın Suriye savaşına dahil olmasını protesto etmek için Beyrut’taki İran Elçiliği önünde toplanan grup, Hizbullah milislerinin sopalı saldırısına uğramış, bu sırada açılan ateşle protestocu grup içinde yer alan bir genç yaralanmış ve bilahare kaldırıldığı hastanede can vermişti.

Pazar günü Beyrut’ta Hizbullah’ın güçlü olduğu bir bölge olan Bir Hasan mahallesinde gerçekleşen protesto sırasında öldürülen kişinin Haşim es-Selman isimli, Şii bir genç olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Lübnan yargısından ve güvenlik güçlerinden olayın derhal aydınlatılmasını talep etti. Cumhurbaşkanı özellikle Hizbullah’ın ve İran Elçiliğinin konuyla ilgili soruşturmaya katkı vermesini talep etti. Aynı zamanda İran Elçiliği ve Hizbullah’ın işbirliğinin bu tür olayların tekerrürünün engellenmesi için önem arzettiğini de ifade etti.

Öldürülen genç, Haşim es-Selman Hizbullah’a, Beşşar rejimine ve İran’a muhalefet eden Şii bir grubun öğrenci liderlerinden biriydi. İçlerinde gazetecilerin de bulunduğu protestocu grup İran elçiliğine yaklaştığı sırada ellerinde sopa ve çubuklar bulunan kişiler tarafından saldırıya uğramıştı. Lübnan ordusundan yapılan açıklamada öldürülen gencin kimliği tespit edilemeyen bir kişinin tabancasından çıkan kurşunlara hedef olduğu belirtildi.

Önde gelen Şii siyasetçilerden Ahmed el-Essaad, yaptığı açıklamada Selman’ın öldürülmesinden Hizbullah’ın sorumlu olduğunu beyan etti.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum