1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Londra'da Bir Gecede İki Suriye Eylemi
Londra'da Bir Gecede İki Suriye Eylemi

Londra'da Bir Gecede İki Suriye Eylemi

Londra'da, Halep katliamını protesto etmek için iki ayrı eylem düzenlendi.

14 Aralık 2016 Çarşamba 03:45A+A-

HAKSÖZ-HABER I Gökhan Ergöçün

Halep'te, Esed ve işbirlikçisi ülkeler tarafından acımasızca katledilen insanlar için Londra'da iki farklı protesto gösterisi düzenlendi. Gösterilerden biri Downing Street'te yer alan Başbakanlık Konutu önünde gerçekleştirilirken bir diğeri Hyde Park yakınında yer alan Suriye Büyükelçiliği önünde yapıldı.

Yüksek katılımın gözlemlendiği eylemlerde farklı dini ve etnik çevrelerden birçok konuşmacı söz alırken yer yer Suriye içerisinden de canlı telefon bağlantıları yapıldı. Konuşmacılar genel olarak katliamın müsebbibi ülkeleri protesto ederken uluslararası camianın konuya bir an önce eğilmesi yönünde talepte bulundu. Özellikle Türkiye gibi komşu ülkelerin daha fazla sorumluluk sahibi olduğu vurgulunan konuşmalarda dünyanın bu konudaki sessizliği de vurgulandı.

Her iki eylemde de "Halep'i Kurtarın", "Halep'te Katliama Son", "Halepli Sivilleri Koruyun", "Esed'e Dur De", "Bombalamaları Durdurun" yazılı döviz ve pankartlar taşınırken, Suriye halkını destekleyen sloganlar atıldı. Sık sık tekbirler getirilen eylemlerde yer yer Suriye halkının ağzına pelesenk olmuş Arapça sloganlara da yer yer verildi.

Foto Galeri İçin Tıklayınız!

londra_suriye_eylem-(5).jpg

downingstreetlondraeylem.jpeg

Foto Galeri İçin Tıklayınız!

HABERE YORUM KAT