1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Lise Öğrencileri Halepli Kardeşlerini Unutmadılar
Lise Öğrencileri Halepli Kardeşlerini Unutmadılar

Lise Öğrencileri Halepli Kardeşlerini Unutmadılar

Çorum Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencileri, Suriye’nin Halep kentindeki mazlumlara yardım için seferber oldular.

10 Aralık 2016 Cumartesi 12:17A+A-

Çorum İnsani Değerler Platformu (İDP)’nun öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası için kolları sıvayan İHL Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü, 18 ton makarna ve undan oluşan gıda malzemesi topladı.

Hayırsever Çorum halkının bağışlarıyla hazırlanan insani yardım tırı için dün Şehit Erol Olçok Anadolu İHL bahçesinde uğurlama programı düzenlendi.

İDP Sözcüsü Zeki Kanbur ve Türk Kızılayı Çorum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ceylan’ın da hazır bulunduğu programa Okul Müdürü Hüseyin Kır, müdür yardımcıları, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İKİNCİ TIR YOLDA

Düzenlenen programın açış konuşmasını yapan Hüseyin Kır, Halep’te bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.

“Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir” diyen Kır, “Yaşanan drama seyirci kalmayan öğrencilerimiz, hayırseverlerimizin katkılarıyla bir tır dolusu insani yardım malzemesi topladılar. İkinci yardım tırı için çalışmalar sürüyor” dedi.

İDP öncülüğünde gerçekleştirdikleri kampanyaya Hitit Üniversitesi, Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman İHL Külliyesi, Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu (İHO), Toprak Sanayi İHO ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin de destek verdiğini hatırlatan Kır, katkıda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Okul Müdürü Kır, yardım kampanyasının koordinatörlüğünü yürüten ancak sağlık nedenlerinden dolayı programa katılamayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Danışman Öğretmeni Yakut Bozdoğan’ı telefonla aradı. Canlı telefon bağlantısı ile katıldığı programda hayır için seferber olan öğrencilerini tebrik eden Yakut Bozdoğan, “Mazlumlar için yardımlarımız sürecek” diyerek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

MUHACİR ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

Muhacir öğrenciler adına söz alan Halepli öğrenci Celal Halebî, mazlum Suriye halkına kucak açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür etti.

“Kardeşlerimiz açken rahat uyuyamazdık” diyen İHL Öğrenci Meclisi Başkanı Tuğba Kır ise, “Halep için harekete geçtik ve kısa sürede bu yardım organizasyonunu gerçekleştirdik. Allah tüm yardımseverlerin hayırlarını kabul etsin” diye konuştu. Program İDP Sözcüsü Zeki Kanbur’un yaptığı duanın ardından sona erdi.

İnsani yardım tırının bugün saat 13.30’da Hürriyet Meydanı’nda düzenlenecek basın açıklamasının ardından Halep’e uğurlanacağı belirtilirken yardımların Türk Kızılayı’nın koordinatörlüğünde Halep’e ulaştırılacağı kaydedildi.

Kaynak: Çorum Hakimiyet Gazetesi

HABERE YORUM KAT

1 Yorum