1. HABERLER

  2. HABER

  3. Lice'deki PKK Saldırıları MOBESE'ye Yansıdı
Lice'deki PKK Saldırıları MOBESE'ye Yansıdı

Lice'deki PKK Saldırıları MOBESE'ye Yansıdı

Diyarbakır Lice'de güvenlik güçlerine silahlarla ateş eden ve vatandaşın huzurunu bozan terör PKK militanlarını MOBESE'ler görüntüledi.

21 Ağustos 2015 Cuma 13:17A+A-

Lice'de sokak eylemlerine katılan, güvenlik güçlerine silahlarla ateş eden ve vatandaşların huzurunu bozmaya yönelik saldırılarda bulunan PKK mensupları, MOBESE kameralarınca görüntülendi.

AA'nın ulaştığı kayıtlarda, örgüt mensuplarının gruplar halinde ellerindeki uzun namlulu silahlar ve tabancalarla yol ortasında beklediği görülüyor. 

Yüzü maskeli PKK militanları, silah zoruyla durdurdukları iş makinesine biniyor ve operatörü aracı kullanmaya zorluyor.

MOBESE kameralarına saldırı 

PKK'lılar, güvenlik güçlerinin görüntü almasını engellemek için iş makinesi ile MOBESE kameralarının direklerini yıkmaya çalışıyor. Saldırı anında, MOBESE kamerası sallanıyor.

Başka bir sokaktaki MOBESE kamerasına ise yüzleri maskeli, ellerinde uzun namlulu silahlar ve tabancalar bulunan örgüt mensuplarının gasbettikleri kepçeyle yollardaki parke taşlarını sökmesi, ilçede iletişimi sağlayan fiber optik kablolara zarar vermeleri yansıdı. 

PKK militanları, bölgeye güvenlik güçlerinin girmesini engellemek için yollara demir yığını ve lastik koyarak, silahlarla yol kesiyor.

Görüntülerde, tabancalar ve uzun namlulu silahlarla MOBESE kameralarına ateş eden militanların güvenlik güçlerinin bölgeye gelmesiyle olay yerinden kaçması yer alıyor. 

HABERE YORUM KAT