1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. “Libya'da Mültecilere Ateş Açıldı”
“Libya'da Mültecilere Ateş Açıldı”

“Libya'da Mültecilere Ateş Açıldı”

Libya sahil personelinin, Libya'dan çıkarak İtalya'ya ulaşmaya çalışan mültecilere ateş açtığı öğrenildi. Uluslararası AF Örgütü'nün raporuna göre, çok sayıda mülteci işkenceye maruz kalıyor, döverek ölüme terk ediliyor.

15 Haziran 2016 Çarşamba 12:03A+A-

Uluslararası Af Örgütü'nün Berlin'de yaptığı açıklamada, Libya Sahil Koruma personelinin Libya'dan çıkarak İtalya'ya ulaşmaya çalışan mültecilere denizde saldırdığı, onları dövdüğü ve ateş açtığı ileri sürüldü.

Açıklamada ayrıca Libya'dan kaçan mültecilerin yakalandıktan sonra Libya'daki tutuklu merkezlerine konulduğu, burada mültecilere işkence ve kötü muamale tehdidinde bulunulduğu söylendi. Uluslararası Af Örgütü yetkilileri, mültecilerin Libya'daki tutuklu evlerinde işkence ve kötü muamaleye maruz kaldığı yönünde ifade verdiklerini bildirdi.

“Mültecilerle Dolu Tekneyi Kurtarmadılar”

Uluslararası Af Örgütü, Libya Sahil Koruma'ya bir keresinde batmakta olan ve içinde 120 kadar mültecinin bulunduğu bir tekneyi kurtarmadığı, zor durumdaki mültecilere yardım elini uzatmadığı suçlamasını da yöneltti.

Örgüt yayımladığı raporlar doğrultusunda AB'nin mülteci sayısını sınırlı tutma hedefine yönelik Libya ile planladığı işbirliğini gözden geçirmesi gerektiğini de vurguladı. Uluslararası Af Örgütü uzmanlarından Magdalena Mughrabi, AB'nin Libya ile sıkı işbirliğine girme planlarının Libya'yı insan hakları ihlallerinde daha da cesaretlendireceğini söyledi.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT