1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya'da Milli Genel Kongre'ye İstifa Çağrısı
Libya'da Milli Genel Kongre'ye İstifa Çağrısı

Libya'da Milli Genel Kongre'ye İstifa Çağrısı

Libya'da Zintan merkezli "İlk Sınır, Yıldırım ve El-Ka'ka Tugayları", Milli Genel Kongre'nin 5 saat içinde istifa etmemesi halinde yönetime el koyma tehdidinde bulundu.

19 Şubat 2014 Çarşamba 01:53A+A-

Zintan merkezli "İlk Sınır, Yıldırım ve El-Ka'ka Tugayları", Milli Genel Kongre'nin 5 saat içinde istifa etmemesi halinde yönetime el koyma tehdidinde bulundu.

"İlk Sınır, Yıldırım ve El-Ka'ka Tugaylarına" karşı Trablus merkezli milis güçler, MGK'ya destek verdiklerini açıkladı.

Trablus Askeri Meclisi'nden yapılan açıklamada, "Başkente yönelik yapılacak herhangi bir saldırı karşılıksız kalmayacaktır. Darbe tehdidinde bulunan milis gruplar, Libya'nın geleceğini düşünüyorlarsa Libyalıların birbirlerinin kanını dökmesine sebep olmazlar" denildi.

Açıklamada ayrıca Libya Hava ve Deniz Kuvvetleri içerisinde görev yapan Zintan merkezli tugayların, resmen silahsızlandırılmaları ya da paralel yapılar şeklinde hareket etmemeleri gerektiği belirtildi.

Libya Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndan (İhvan) yapılan yazılı açıklamada ise Zintanlı milis güçlere, silahlarını Libya halkına karşı doğrultmamaları çağrısında bulunuldu.

"Bu girişimlere boyun eğilmeyecek"

Öte yandan Geçiş Hükümeti Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, MGK binası ve Bakanlık binalarının milis güçler tarafından kuşatıldığı iddiaları yalanlanırken, "geçiş sürecinin silah zoruyla değil barışçıl ve demokratik yollarla süreceği, demokrasi karşıtı tüm girişimlerin boşa çıkartılacağı ve bu girişimlere boyun eğilmeyeceği" ifade edildi.

MGK Başkanı Nuri Ebu Sehmeyn de ordu ve devrimcilerin meşruiyeti savunmaya hazır olduğunu söyledi.

Ebu Sehmeyn, silahlı milis grupların, MGK'nın 5 saat içinde istifa etmemesi halinde yönetime el koyma tehditlerinin tartışıldığı meclis oturumunda yaptığı konuşmada, "MGK, ülkede iç savaş çıkmasına izin vermeyecek" dedi.

"Milli Genel Kongre'nin yanındayız"

Öte yandan Libya Devrimci Operasyonlar Odası, Milli Genel Kongre'nin yanında olduğunu ve darbe girişimiyle ilişkisi olmadığını açıkladı. 

Libya Devrimci Operasyonlar Odası milis grubundan yapılan açıklamada, yönetime el koyma tehdidi yapan gruplarla ilişkilerinin bulunmadığını aksine Geçiş Hükümeti'nin yanında yer alacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığına bağlı milis bir grup olan Libya Devrimci Operasyonlar Odası, 2013 Kasım'ında Geçiş Hükümeti Başbakanı Ali Zeydan'ı yolsuzluk yaptığı iddiasıyla kaçırmıştı. Zeydan, daha sonra serbest bırakılmış, krizin ardından milis grup, Libya Genelkurmay Başkanlığına bağlanmıştı. Libya Devrimci Operasyonlar Odası, başkent Trablus'un güvenliğini sağlıyor.

Bülent Ş. Erdeğer /AA

HABERE YORUM KAT