1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Laiklik çanları kimin için çalıyor?
Laiklik çanları kimin için çalıyor?

Laiklik çanları kimin için çalıyor?

Sol-Kemalist “hukukçular” başörtüsü düzenlemesinden rahatsız!

14 Aralık 2022 Çarşamba 17:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Başörtüsü konusunda muhalefetin önerisine karşılık iktidarın “Anayasal düzenleme” çağrısı sonrasında süreç işliyor. Başörtüsü ile birlikte ailenin korunmasına yönelik başlıklar içeren düzenleme Sol-Kemalist “hukukçuları” ise rahatsız etmiş!

Cumhuriyet’e açıklama yapan Eski Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ “Anayasalar genel düzenlemelerdir. Kanun koyucunun rast gele veya amaçsız bir düzenleme yapmayacağına inanmak zorundayız. Çünkü bu insanları ileride kesinlikle laiklik karşıtı ve gerici bir yorum yapmaya iter” sözleriyle “laiklik” çanlarını çalmaya başlamış bile…

Karadağ, teklifte yer alan “ailenin korunmasına” yönelik düzenleme hakkında ise  “ileriki zamanlarda özgürlüklerin önüne geçen bir düzenleme olacaktır” sözleriyle geleceği okuyabildiğini de göstermiş! Sapkın ilişkilerin yaygınlaşmasından endişe duymayan kesimlerin “özgürlük” kavramını bir paravan olarak kullanmaya devam ediyorlar!

“Hukukçu” olarak tanıtılan Turgut Kazan da iktidarın bu düzenlemeyle enflasyon artışını ikinci plana atmak istediğini söylemiş. İktidarı samimiyet testine tabi tutan Kazan, başörtüsü meselesini ilk gündem edenin muhalefet lideri Kılıçdaroğlu olduğunu unutmuş herhalde! “Böyle bir hüküm anayasaya yazılacak bir şey değil, ayıp. Teklifin amacı, seçim öncesi, enflasyonun arttığı ve Cumhuriyete karşı saldırıların olduğu dönemde tartışmaları bertaraf etmek. Anayasa değişikliği teklifini referanduma götürebilmek için 24 milletvekiline ihtiyaçları var. Ben 24 milletvekilini bulacaklarını sanmıyorum. O nedenle hem pahalılıktan hem enflasyondan bunalan insanlara karşı bir algı yaratmak, hem de toplumu kamplaştırmak için iktidar etrafına tahkimat aramaya çalışıyor. Ne referanduma gidilir ne de TBMM’den geçer”

Anlaşılan o ki “batı cephesinde değişen bir şey yok!” Cumhuriyetin değerlerini korumak, laiklik, gericilikle mücadele adına Müslümanların kazanımlarını hedef almak sol-Kemalistler için alışkanlık haline gelmiş. Kimse Müslümanlara değişim-helalleşme masalları anlatmasın o halde!

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum