1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Laikliği Tartışmaya Açan Kahraman'a Bir Tepki de MHP'den
Laikliği Tartışmaya Açan Kahraman'a Bir Tepki de MHP'den

Laikliği Tartışmaya Açan Kahraman'a Bir Tepki de MHP'den

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik olmamalı" ifadesini eleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli, "Laikliğin tartışmaya açılması doğru değil. Meclis Başkanı, bu yanlışından dönmeli" dedi.

26 Nisan 2016 Salı 12:08A+A-

Partisinin grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik olmamalı" şeklindeki sözlerini eleştirdi.

"Laikliğin tartışmaya açılması doğru değil" diyen Bahçeli, "Meclis Başkanı Kahraman bu yanlışından dönmeli" ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin sözleri şöyle:

"Seçilmiş bir Meclis Başkanımızın Anayasa'nın ilk dört maddesini tartışmaya açması doğru bir yaklaşım değildir. Bir yandan anayasa değişikliği üzerinden düşüncelerinizi ortaya koyacaksınız ama bu düşüncelerinizin gerçekleştirilmesinde milletimizin ön şart ve kabûlü olan 4 maddenin içerisinde olan laikliği tartışmaya açacasksınız. Bu doğru bir düşünce olmamıştır.

Sayın Meclis Başkanı bu hatasından dönmelidir. Türykiye'yi bir başka yere sürükleyebilecek, istismarlara vesile olabilecek bir karanlık kuyuya sürüklenmesine vesile olmamalıdır."

Bahçeli, bir gazetecinin "Yani ne demek istiyorsunuz, sözünü geri mi almalıdır, istifa mı etmelidir?" şeklindeki sorusuna da "Ne söylemişsem onu anlayın" yanıtını verdi.

Kahraman ne demişti?

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği AY-BİR'in düzenlediği "Yeni Türkiye Konferansları"nın altıncısında, "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır" demişti.

Kahraman, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dünyada üç anayasada laiklik var. Fransa, İrlanda, bir de Türkiye'de var. Tarifi de yok. İsteyen, istediği gibi bunu yorumluyor. Böyle bir şey olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım"

CHP istifa istedi, AKP 'Gündemimizde yok' dedi

Kahraman'ın sözlerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada eleştirmiş, "Toplumsal barışımıza çoktandır kastedenlerin bu ilkeyi yok saymasına şaşırmamalıyız. Laiklik, herkes dinini özgürce yaşasın diye var İsmail Kahraman" demişti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Meclis Başkanının istifasını istemişti.

Eleştirilere yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "AK Parti'nin laiklikle ilgili problemi yoktur. Anayasa taslağında böyle bir gündemimiz de yoktur" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Al Jazeera, AA

HABERE YORUM KAT

2 Yorum