1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KUVEYT

  4. Kuveyt, LGBT bayrağına karşı kampanya başlattı
Kuveyt, LGBT bayrağına karşı kampanya başlattı

Kuveyt, LGBT bayrağına karşı kampanya başlattı

Kuveyt, ülke genelinde herhangi bir noktada LGBT bayrağına yer verilmemesi amacıyla halk eksenli bir kampanya başlattı. Türkiye'de yetkililer neden bu konuda bir şey yapmıyor!

22 Haziran 2022 Çarşamba 11:40A+A-

Kuveyt, ülke genelinde herhangi bir noktada LGBT bayrağına yer verilmemesi amacıyla halk eksenli bir kampanya başlattı.

Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanlığı sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, "Gözetimde Yer Alın" etiketi altında LGBT bayrağının ve gök kuşağının farklı manalara geldiğine dikkat çekti.

El Arabi el Cedid sitesinde yer alan bir habere göre bakanlık paylaşımında, LGBT bayrağına atıf yapılarak "toplum ahlakını çürütmeyi hedefleyen bayrağın sadece altı rengi içerdiği", gökkuşağına gönderme yapılarak "doğada meydana gelen gökkuşağı ise yedi renk içerir" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık ayrıca, "ahlaksızlığı" yayacak herhangi bir LGBT bayrağı veya bir simge görmeleri durumunda halkın yetkililere ulaşmasını istedi.

Arap ülkelerinin LGBT bayrağı renklerini simgeleyen ürünlere karşı kampanyası sürüyor. Suudi Arabistan geçtiğimiz günlerde, özellikle gençleri ve toplumu hedef alan eşcinselliği betimleyen renklere sahip ürünlere el koymuştu.

Bazı Orta Doğu ülkeleri Disney'in son filminde eşcinsel karakterlere yer verilmesi sebebiyle filmi yasaklama kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum